Een opkomende trend op speelgoed en interieur gebied is momenteel de Wobbel . Een balansbord voor kinderen (groot en klein).

Ik had op instagram al een paar borden voorbij zien komen en was alleen al erg gecharmeerd van de vorm en het design.

Maar wat is het precies?

Vrije school

De Wobbel komt van oorsprong uit de Waldorf-scholen. De internationale naam voor wat we in Nederland kennen als de Vrije School. Hannelore Blaauw wilde zo graag zelf ook zo’n te gek evenwichts bord , en kwam na een oproep in contact met industrieel ontwerper Wouter Haine. Samen hebben ze een eigen versie ontwikkeld en dat werd de “Wobbel”

De Wobbel werd al zo snel een succes, dat een paar maanden nadat het product uitgebracht was er al meer dan 1000 wobbels waren verkocht in Nederland en de rest van Europa.

Magneet

Als moeder van 4 kinderen stond ik dan ook te popelen om het product eens uit te proberen. Wat zou nou de kracht zijn van het succes ? En wat gaan mijn kinderen ermee doen?

Ik heb het bord inmiddels een week of 6 in huis, en ik kan alleen maar zeggen dat ik er enorm blij van wordt. De Wobbel is een deel geworden van onze woonkamer. Het bord werkt als een soort magneet in huis. Behalve onze kinderen gaat ieder kind die bij ons op bezoek komt er even op staan. Alsof er met grote letters opstaat, probeer mij!

Mijn oudste kinderen van 9 en 10 jaar gingen er eigenlijk meteen al op los. Maar mijn jongste 2 keken eerst nog even rustig de kat uit de boom. Er werd wel eens een balletje op gelegd, of een pop , en op een gegeven moment kreeg de Wobbel zelfs een tafel functie. Grappig hoe die fantasieën werken van een kind.

wobbel 1

Mijn oudste zoon aan de wobbel tijdens het tv kijken (fijn beweging!)

wobbel 2

Tafel functie “bedacht” door mijn jongste Julie van 2

wobbel 3

 

Roos van 6 is er inmiddels al heel behendig mee, en mag graag wobbelen tijdens het muziek luisteren.

wobbel 5

Zelfs met de handen in de zakken !! (-;

 

wobbel 7

Ook gaan ze er in liggen, zonder dat ik dit voorgedaan heb! Zo grappig om ineens weer een nieuwe Wobbel actie te zien bij mijn kinderen. (deze foto heb ik stiekem gemaakt, dat kun je wel een beetje zien (-; )

 

wobbel 8

Ik heb zelf gekozen voor een blankhouten wobbel. Onze vloer is al wit, en deze kleur geeft dan net een beetje meer warmte in huis. De onderkant heeft roze vilt tegen het krassen

 

wobbel 9

Nog wat actie foto’s in ons huis

wobbel 11 wobbel 13

En de poes altijd weer nieuwsgierig….

Kortom ik ben om, de Wobbel is ECHT leuk! Via mijn Instagram mag ik er eentje weggeven. Doe je mee?

voor meer informatie over de Wobbel zie de website: Wobbel

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Manon

Oh wat vind ik dat toch een leuk ding! Sinds ik je foto’s voorbij zag komen wil ik er ook één 😀

redactie

haha wat leuk! Ik snap dat…Ik was er ook verliefd ook geworden toen ik die foto’s op insta voorbij zag komen! het werkt erg aanstekelijk (-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *