Ik heb het er al eens vaker over gehad op mijn blog, ik hou van rotan accenten. Niet teveel, gewoon een leuke blikvanger in een ruimte die het wel gebruiken kan. Rotan geeft namelijk een beetje warmte aan een (kille) ruimte. En stel dat je een moderne kamer hebt, maar je mist een beetje knusheid, of warmte kan een rotan item een hele hoop doen.

Ik zal het je laten zien, want ik speel zelf thuis ook vaak met rotan en bamboe.

rotan 1

Deze pauwstoel duikt overal in ons huis wel een keer op. Woonkamer, kinderkamer het is zo’n leuke eyecatcher. Ik vond hem in de kringloopwinkel, en kocht er bij Sissi Boy een rond kussen in. Een nieuw kussen in zo’n oude stoel maakt de stoel weer weer helemaal van deze tijd.

Maar pauwstoelen kun je tegenwoordig ook weer nieuw kopen o.a bij Kwantum

rotan kwantum

Ook hier op deze foto van Kwantum zie je veel rotan gecombineerd met wit en groen. De echte urban jungle trend van nu.

Zelf haal ik mijn rotan tafeltjes bij de kringloopwinkel.

rotan tafel 1 rotan 3

En ook oude bamboe krukken vind ik nog wel eens tweedehands.

De trolley komt van de kringloopwinkel en heb ik een likje verf gegeven. Ook de lampenvoet is vintage.

rotan 2

Ook bij de bank staat het altijd gezellig zo’n bamboe tafeltje. In mijn interieur webshop Retroloekie heb ik ook van deze vintage tafeltjes te koop.

rotan ikea

Ook IKEA zit momenteel helemaal in de Oosterse rotan sfeer. Rotan gecombineerd met mooie harde kleuren geeft ook een mooi contrast.

rotan 4

Zelf heb ik deze stoel van IKEA de “PS GULLHOLMEN” . Gemaakt van bananen vezels

Het leuke van een PS serie vind ik altijd dat je een echt design hebt met een verhaal, en dat ze maar kort in de collectie zitten.

ikea ps gullholmen

Hij steekt mooi af bij de witte meubelstukken in ons huis. En met een vachtje erin ook nog eens heel comfortabel.

rotan xenos

Xenos heeft ook veel bamboe interieur. Eigenlijk al zolang ik Xenos ken, en dat is alweer zo’n 20 jaar. Deze stoel lijkt mij ook zo heerlijk! In de jaren 70 had je ook veel van dit soort stoelen.

rotan 6

En niet te vergeten mijn dochters poppenwagentje van rotan. Vintage, jeugdsentiment voor mij. En hartstikke leuk in combinatie met nieuw. De stalen kast is ook van IKEA . (IKEA PS 2017) Ik kocht de stoere kast voor mijn zoons kamer als kledingkast. Maar altijd leuk om eerst even zelf mee te stylen (-;

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *