Zo hang je zelf een rolgordijn op in huis

Met gordijnen kun je een ruimte een stuk sfeervoller maken. Vooral rolgordijnen zijn populair, omdat deze daarnaast ook functioneel en makkelijk te bedienen zijn. Wanneer je zelf rolgordijnen gaat ophangen, ben je een stuk minder kwijt dan wanneer je dit laat doen. Maar niet iedereen weet hoe je zelf rolgordijnen kunt monteren. Daarom leggen we je het in dit artikel uit!

Verschillende soorten rolgordijnen

Er zijn verschillende soorten rolgordijnen en bij elke soort hoort weer een ander stappenplan voor het ophangen van de gordijnen. Zo heb je bijvoorbeeld een standaard rolgordijn, een rolgordijn met montageprofiel of een duo rolgordijn. In dit artikel gaan we dieper in op het monteren van een standaard rolgordijn. Een rolgordijn is eigenlijk de oplossing als je op zoek bent naar low budget raambekleding!

Veel mensen vinden het lastig om een rolgordijn op te hangen, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Sterker nog: een rolgordijn dat speciaal op maat is gemaakt, kun je in minder dan 2 minuten ophangen!

duo rolgordijn
foto via gordijnen.nl

Een standaard rolgordijn ophangen

Bij het ophangen van een standaard rolgordijn, is het belangrijk om eerst de bestel breedte op te meten. Haal 3mm van de bestel breedte af en teken op de muur of het kozijn waar de montagesteunen geplaatst moeten worden. Maak je gebruik van pluggen? Boor dan gaten in de muur voor de steunen. Monteer de steunen op de muur of het kozijn. Een standaard rolgordijn heeft aan een kant een veer die ingedrukt kan worden, monteer deze als eerste in de steun. Vervolgens kan de andere kant van het rolgordijn in de steun worden geklemd. Schuif de afdekkapjes op de montagesteunen, zodat je een afgewerkt resultaat krijgt. Nu hangt het rolgordijn en kan deze worden bediend met de ketting!

duo rolgordijn

Zelf een rolgordijn op maat maken

Ga je zelf een rolgordijn op maat maken? Ook dat is niet lastig. Trek bij het inkorten van de rolstok de dikte van de beugels van de totaal gemeten breedte af. Teken deze af op de rolstok en zaag de rest af. Zaag ook de bijgeleverde onderlat op dezelfde breedte af. De onderlat kan vervolgens worden gebruikt om dezelfde breedte van de stof af te meten en in te korten.

Succes!

foto: gordijnen.nl

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *