Zo bepaal je sfeer met een laminaatvloer

Denk je al gauw dat de sfeer in een ruimte bepaald wordt door de meubels en accessoires, ook het type vloer is van groot belang. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten vloeren. Zo kun je gaan voor een strakke vloer voor een moderne uitstraling, of voor een natuurlijke vloer voor een landelijke uitstraling.

Laminaat vloer

Een laminaatvloer is nog steeds populair, met name door de vele verschillende opties, maar ook door de prijsvriendelijkheid.

Het zorgt voor een mooie basis van je interieur, en je kunt er zowel een moderne als klassieke uitstraling mee creëren. Laminaat is tegenwoordig al lang niet meer alleen met een hout print, je kunt er ook voor kiezen voor een laminaat betonlook. Daarnaast is het leggen van een laminaatvloer tegenwoordig niet moeilijk, zo kun je bijvoorbeeld ook kliklaminaat kopen. Kliklaminaat werkt als een soort puzzel, en werkt supper snel.

Ga je voor een laminaatvloer? Dan wil je waarschijnlijk wel dat deze lang mee gaat. Kwaliteit is daarom erg belangrijk. Daarnaast is het fijn als de vloer perfect aansluit op de verdere interieurwensen.

Lichte laminaatvloer

Is de ruimte klein? Dan is een lichte laminaatvloer ideaal, doordat deze de ruimte groter doet lijken. Veel mensen kiezen echter liever niet voor een lichte vloer, omdat ze bang zijn dat deze snel vies wordt. Maar een lichte vloer heeft zoveel meer voordelen om hier juist wel voor te kiezen. Wij hebben zelf thuis een witte laminaatvloer wat helemaal niet snel vies is. TIP: Schoenen uit in huis, en je vloer kan dagen mee zonder poetsen.

Ruimtelijkheid

Naast de ruimtelijkheid, zorgt een lichte vloer ook voor meer licht in huis. Dat maakt een lichte laminaatvloer perfect in ruimtes waar niet zoveel licht naar binnenkomt, doordat de vloer het binnenkomende licht reflecteert door de hele ruimte heen. Ook een voordeel van wit laminaat is dat alles wat je erop zet extra geaccentueerd wordt. Zo kan je nog meer accent leggen op je mooie interieur!

TIP: Het is slim om te kiezen waar je het accent op legt. Of je legt het grootste accent op de vloer en je houdt het interieur wat rustiger, of je kiest een lichte vloer en zet het accent juist op de muren, of een opvallend meubelstuk. Dit voorkomt dat je druk en rommelig ogend interieur krijgt. Ik zelf heb gekozen voor een witte vloer en witte bank met het accent op de accessoires.

kliklaminaat
Witte vloer in ons huis
laminaat
kleur accent zit in de meubels

Daarnaast is een vloer van laminaat heel goed schoon te houden en neemt het geen vuil op. Vaak is de vloer na even stofzuigen weer zo goed als nieuw! Ideaal ook als je huisdieren of kinderen hebt.

laminaat

Donkere laminaatvloer

Wil je juist wat meer sfeer in huis creëren? Dan is een donkere laminaatvloer perfect. Door een donkere laminaatvloer te combineren met lichte muren, zorg je voor een mooi contrast in een ruimte. Ga dan niet voor heel witte muren, want dat maakt het contrast weer te groot wat de ruimte minder rustig maakt. Ook heeft een donkere vloer een klassieke uitstraling. Wat weer mooi past in een oud huis. En zelfs de klassieke visgraat is te verkrijgen in laminaat.

Vooral in grotere ruimtes zijn donkere laminaatvloeren mooi. Hierdoor oogt de ruimte namelijk kleiner, waardoor er een knusse sfeer ontstaat.

Ook kun je veel kleur gebruiken in de ruimte, omdat dit niet snel zal vloeken met de vloer. Kleuren waar je aan kunt denken voor een donkere laminaatvloer zijn een donkerbruine hout kleur, donkergrijs of zwart.

Conclusie: Laminaat is nog steeds een goede oplossing voor een mooie budgetvriendelijke vloer! En door de ontwikkelingen op interieur gebied, is er tegenwoordig nog meer keuze dan vroeger!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *