Planten switch

Ik heb het al eens vaker laten zien, wij hebben een hele grote plant in huis. Een olifantenoor plant. Vorig jaar gekregen van buren die gingen verhuizen en hem niet meer kwijt konden in hun nieuwe huis. (lucky me)

planten switch

Hij stond al een tijdje hier in deze hoek voor het raam. Maar planten moeten zo nu en dan eens verhuizen vind ik, dus afgelopen week hebben wij het gevaarte naar boven gesleept. (200kg ongeveer maar we leven nog)

Onze woonkamer boven is iets ruimer doordat we daar geen suite deuren hebben. De plant heeft hier veel meer ruimte en meer licht.

bananenplant 1

Geen gepropt met een bank ernaast, en vouwgordijnen die blijven steken achter de bladeren.

Lekker in het middelpunt van de kamer!

Kringlooplamp metamorfose

Vorige week vond ik een witte lees lamp in de kringloopwinkel. Ik hou erg van witte lampen, maar deze was helaas op de plastic punten erg vergeeld. Ook had hij her en der al wat lelijke plekjes op de kap.

Nu hadden ze laatst bij de Action de spuitverf in de aanbieding. €1,50 per bus! Alvast ingeslagen en deze kwam nu dus goed van pas.

Ik besloot de lamp een kleur te geven. En als je dan toch aan de slag gaat, dan ook meteen maar een lekker kek kleurtje…

gouden lamp 1

de lamp voor die tijd incl lelijk beige verkleurd blok

naar…

 

Goud!

 

gouden lamp 2

De kleur is mooi mat metallic . Je moet er altijd even op letten dat je in dunne laagjes spuit. Ik heb zelf nog wel eens de neiging (vrouwtje ongeduld) om meteen lekker dik te gaan spuiten, maar dan krijg je dus echt lelijke druipers.

Laagje, even 20sec wachten, en weer een laagje etc.

Ook dan kan er nog wel eens een drupje ontstaan, maar deze probeer ik dan altijd toch voorzichtig weg te deppen en opnieuw te spuiten. Ik accepteer ook altijd van mijzelf dat het nooit helemaal strak wordt, anders wordt ik gek!

Ik heb ook meteen het vergeelde blok van kunststof goudgespoten.

Het resultaat mag er zijn…

gouden lamp 1 gouden lamp 2

Juist met het blok ook nog in goudkleur vind ik de lamp nog stoerder. Low budget, en het lijkt wel een design lamp!

Benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *