Kartell

1 van de grote merken in het assortiment van Vesta is Kartell. Een Italiaans label opgericht door Giulio Castelli in 1949. Een typisch kenmerk van Kartell is het gebruik van kunststoffen in de ontwerpen.

Het gebruik van dit materiaal maakt het ook dat het design Kartell doorgaans een moderne uitstraling heeft.

kartell

Hoewel ik zelf erg hou van interieur met een oud karakter, vind ik het combineren met modern ook erg uitdagend. Juist doordat je 2 stijlen met elkaar mixt crieer je een origineel interieur.

Ik had wel weer eens zin in deze uitdaging dus ging op Karell missie in de Vesta.

Schommelstoel

Mijn oog viel direct op een prachtige schommelstoel. Hoewel ik ervan overtuigd was dat deze gemaakt was van hout bleek dit toch niet het geval te zijn, het was namelijk kunststof! Had ik natuurlijk ook wel kunnen bedenken het was immers een design van Kartell, maar dat besef kwam pas later.

De stoel is geïnspireerd op de Engelse “Windsor” schommel stoel uit de 18e eeuw. De lijnen van de oude stoel maar dan gegoten in een moderner jasje. Ik denk dat ik daarom ook dat “hout gevoel” had toen ik voor het eerst de stoel zag staan in de Vesta. Het deed mij onderbewust denken aan een houten vintage schommelstoel die ik nog wel eens tegenkom in de kringloopwinkel.

Blauw grijs

Ik koos een stoel in de kleur blauw-grijs wat precies de kleur is van onze woonkamer vloer. Zwart was ook een mooi contrast geweest, maar het leek mij wel leuk om de stoel een beetje te laten opgaan in het geheel. Op deze manier hou je een interieur luchtig.

Hier zie je goed dat de vloer precies dezelfde kleur heeft als de stoel. Bij een woonkamer die niet zo groot is geeft dit een ruimtelijk effect.

Maar een beetje warmte kon het plaatje wel gebruiken, dus ik nam ook een prachtig fluwelen vogel print kussen mee. De roze tint komt weer terug in de bank, en in het wandkleed, waardoor het totaal plaatje een bij elkaar passend geheel is.

 

Wandkleed

Als de vloer een frisse uitstraling heeft is het leuk om wat warmte accenten op andere punten te leggen. Zo gaf ik de stoel een beetje meer warmte door het gebruik van het roze fluwelen kussen. De muur in de eethoek kon ook wel wat warmte gebruiken.

Dit deed ik met een wandkleed van het merk HAY

Het kleed moet eigenlijk bevestigd worden met 2 schroeven in de muur, maar omdat ik nog wel eens graag afwissel met wanddecoratie koos ik ervoor om het op te lossen met 1 schroef. Dit was mogelijk doormiddel van het gebruik van een buis en een stuk decoratie touw. Op deze manier kan je blijven afwisselen zonder dat je muur vol komt met allemaal gaten.

Het frisse van blauw gecombineerd met zachtroze dat zijn met stip mijn 2 favoriete interieur kleuren. Warm en fris is de perfecte styling combinatie voor mij.

De Karell stoel, … kussen en het wandkleed van HAY zijn allemaal verkrijgbaar bij Vesta

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *