Pronto

In mijn eigen stad Groningen kom ik geregeld bij de meubelboulevard aan het Hoendiep. En één van de winkels die ik vaak dan even meepak is de Pronto.

Een winkel bekend om zijn betaalbare interieur, maar ook om de vele interieur accessoires. En juist dat laatste vind ik altijd even leuk om voor te gaan kijken. Afgelopen week deed ik een ronde, en had ik als uitdaging accessoires te vinden om mijn interieur een beetje aan te kleden met groen.

En dat dit thema goed was doorgevoerd in de winkel, werd mij meteen bij het entree al duidelijk!

Behang met jungle print dat beloofde al veel goeds.

En ook de accessoire kasten waren rijk gevuld.

Manden

Op dit moment zien we heel veel manden in het interieur. Bamboe, en rotan het is weer helemaal terug van weggeweest. In de Pronto hingen er manden aan de muur. Wat een inspirerend idee! Het leek mij leuk om dit eens thuis te gaan proberen met echte planten erin.

Eén dun spijker in de muur was al voldoende om een klein plantje te kunnen houden.Twijfel je of de plant te zwaar is? boor dan een schroef in de muur. De manden zijn er al vanaf €15,- pst.

De manden geven een mooi speels 3D achtig effect op de muur.

Mocht je liever een strakkere look willen hebben, heeft Pronto ook messing kistjes.

Deze kistjes zijn er al vanaf slechts €4,95,-

Behalve de manden zag ik ook nog hele bijzondere lijstjes….

Droogbloemen

Een “upcoming” interieur trend van dit moment zijn droogbloemen. Je hoeft ze niet eens perse zelf te gaan drogen, ze zijn zelfs gedroogd in bosjes in bepaalde winkels te koop. Zelf vind ik droogbloemen alleen mooi in lijstjes, en zie ik een bos liever vers. Je hebt dus eigenlijk aan een paar takjes al genoeg om ze in te lijsten.

Het proces van drogen in zo’n klein persje of in een boek is zo leuk om te doen!

Mijn dochter had onlangs een varen gedroogd waar nog een lijstje omheen moest. Bij Pronto verkopen ze hele mooie klassieke lijstjes waar precies een droogbloem in past.

Je plaatst het gedroogde takje of bloem tussen 2 glasplaatjes in en sluit het systeempje af met een klein metalen pinnetje. Als je niet zou weten dat deze lijstjes van de Pronto waren zou je denken dat ze antiek zijn!

Van een afstand lijkt het alsof er een afbeelding in zit, maar dit is dus een echte stukje groen. Als dat niet botanisch is!

Een leuke afwisseling in mijn muur collage!

Sierkussens

Geen compleet plaatje zonder sierkussens. Bij Pronto is er bijna een complete afdeling gevuld met sierkussens. Wat een enorme keuze!

Deze geen fluwelen kussens met gouden zebra nam ik mee voor €9,95,- pst. Goud geeft zoveel “sparkle” aan een interieur. Als je het een beetje subtiel gebruikt, heb je een stijlvol resultaat zonder dat het kitsch wordt.

 

En om het plaatje helemaal af te maken viel mijn oog op een hele hoge planten tafel. Het voordeel van planten tafeltjes is dat je kleinere planten groots kan laten lijken. Ook geef je veel planten de mogelijkheid om vrijer te groeien. En als je ook nog een plant hebt die kan gaan uitlopen ontstaat er al snel een kleine waterval van bladeren.

 

 

 

Hoe hoger je planten tafeltje is hoe spectaculairder je plant kan groeien! De plant op de foto is de “Oriental Tiger” Een hangplant, die dus perfect geschikt is voor zo’n hoge tafel.

De tafel kost €39,95,-

Ben je benieuwd naar al deze accessoires? De Pronto zit aan de Energieweg 15 in Groningen. (Hoendiep)

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *