Van Roze naar “midden duinpan”

Midden duinpan? wat is dat nou weer? ik hoor het je denken! “Midden duinpan” is een kleur. Flexa verf geeft elke kleur een naam. Dit is hartstikke handig, want als je een kleur leuk vind kan je het tenminste direct benoemen! En zit je niet te klooien met ingewikkelde verf codes.

Zo hadden wij eerst in onze eetkamer “Sweet desire” een roze paarse tint. Maar zoals het vaak gaat bij mij op een gegeven moment wil ik weer wat anders. Een kleur is namelijk behoorlijk bepalend voor een ruimte. En als interieur blogger/liefhebber wil ik nou eenmaal graag experimenten met kleur in huis!

Experimenteren met een kleuren app

Dus het werd tijd voor wat nieuws. Ik ging weer aan de slag met de “Visualizer” app van Flexa. Dit is een gratis app waarmee je de muur virtueel een kleurtje kan geven. Op deze manier kan je heel gemakkelijk kleuren uitproberen zonder dat je daadwerkelijk hoeft te verven.

Zo kan je heel goed een idee krijgen hoe het ongeveer gaat worden. Ik kwam er al snel achter dat heel veel kleuren al snel te druk werden. De vloer is namelijk blauw met geel, dus zo heel veel keuze was er niet. Ik hou namelijk van rust en “ton sur ton” in het interieur.

Ik besloot daarom te gaan kijken naar de kleur vloer waar blauw én geel in zit. Omdat met blauw op de muur de ruimte te kil zou gaan worden besloot ik mij te consentreren op de geel tint die ook in de tegel zit.

Eigenlijk heb ik de kleur geel een paar jaar geleden al verbannen in mijn huis omdat ik het vaak te aanwezig vond. Maar er is een tussenweg! Ik besloot een kleur geel te zoeken die in een koelere categorie behoorde. “Gedempt geel” Geel met een vleugje groen/blauw

flexa

In de bouwmarkt bekeek ik uiteindelijk de kleuren op stalen. Ik zag al al snel dat mijn voorkeur toch nog steeds uit bleef gaan naar mijn eerste keuze “Midden duinpan” Net even een stukje lichter en zachter dan de andere tinten.

Ik kocht een “Proef” blikje van 0,25 l bij de Praxis en ging aan de slag.

midden duinpan

Eigenlijk was ik na het zien van de eerste resultaten meteen al om. Wat een warmte en wat een perfecte match bij de planten en de houten eettafel. Ik had inmiddels één blikje gebruikt en was al bijna op de helft van de muur!

De verf bleek zo goed te dekken dat ik eigenlijk nog maar een kleine halve liter nodig had om de muur af te maken. Te zonde om een hele liter te kopen, dus ik kocht er 2 kleine blikjes bij! Gek genoeg was dit meer dan de helft voordeliger dan een liter blik. De muur was uiteindelijk klaar voor €13,- !

 

De kleur heeft overdag een mooie warme gloed door de zon, en s’avonds een matte richting olijfgroene tint. De perfecte match mijn mijn natuurlijke interieur.

Een eetkamer waar wij voorlopig wel weer mee voorruit kunnen….

En wat de volgende kleur metamorfose zal zijn ? de tijd zal het leren!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *