Badkamer

Je kent het misschien wel. Je hebt een nieuw huis, de badkamer is redelijk nieuw en netjes, maar niet helemaal je smaak. Doodzonde natuurlijk om een goede badkamer eruit te slopen.

Maar wat doe je dan met dat knagende styling gevoel in je achterhoofd?

Dit is eigenlijk mijn situatie geweest de afgelopen jaren. De badkamer vond ik niet zo mooi, maar het zat kwalitatief goed in elkaar, en voldeed verder aan alle eisen. Een lekker bad, een goede douche en genoeg ruimte.

Toch voelde het nooit helemaal als mijn badkamer maar meer als een badkamer waar ik te gast was. Toen ik het aanbod kreeg om eens te kijken in sanitairwinkel.nl voor een blog samenwerking, kreeg ik ineens het top idee om met een aantal makkelijke toevoegingen de badkamer eigen te gaan maken! Hierover staks meer….

Terra kleuren

Dat een trend soms ook weer terugkomt bewijst de kleur Terra. Deze kleur zagen we veel in begin jaren 90, en zien we nu opnieuw weer opduiken.

Terra tinten van Flexa

Mijn badkamer heeft ook terra tinten. Toen we hier 5 jaar geleden kwamen wonen vond ik het vreselijk. Maar nu de Terra kleur weer begint op te duiken ga ik er toch weer een beetje van houden. Zo werkt dat vaak met trends. Als je het maar vaak genoeg ziet, ga je er aan wennen, en soms zelfs van houden!

Ik besloot deze terra kleur te gebruiken om om op door te borduren. Ik had zin om de badkamer een natuurlijke ¨vibe¨ te gaan geven. Iets wat je heel goed kunt doen met een terra basis. En planten passen daar ook perfect bij!

Planchetten

Glazen badkamer wandplankjes ook wel ¨planchetten¨ genoemd. Je ziet ze vaak in de badkamer.

Maar tegenwoordig kiezen mensen ook weer vaker voor een meer natuurlijker uitstraling zoals hout. Je kunt wel zeggen dat hout weer helemaal op zijn retour is in de badkamer.

In mijn badkamer zaten glazen planchetten. Dit is er in begin jaren 00´ in geplaatst door de vorige bewoner. Glas in combinatie met rvs. Niet bepaald een gezellige keuze na mijn idee.

Ik besloot de planchettes te vervangen voor hout look plankjes. Omdat ze in de badkamer komen en dus waterdicht en onverwoestbaar moeten zijn, koos ik dus voor houtlook plankjes. Ook wel MFC planchetten genoemd. Ik koos de kleur: De Saniclass planchette legno calore

Het lijkt en het voelt als echt hout, maar het is dus een perfecte imitatie met als doel dat het jaren lang mooi blijft. De kleur is te omschrijven als licht hout, en met een grijze vleug.

Handdoeken rek

Helaas ontbreekt het in de badkamer aan een badkamer kast. Gelukkig hebben wij een kast in de gang, en kunnen we de badkamer vrij houden van meubels. Maar omdat je wel graag je handdoek ergens kwijt wilt, koos ik voor een handdoeken rek. De ¨seals skin brix¨

In de SALE voor minder dan €45,- wat ik zelf een fijn prijsje vond. Ik koos voor een zwarte kleur i.p.v. wit. Wit wordt al gauw flets in een terra badkamer met crème tegels, en zwart geeft net een beetje meer pit.

En om het af te maken een mega zachte badmat! En hij was ook nog eens afgeprijsd.

Qua investering ben je minder dan €200,- kwijt en heb je een heerlijke upgrate van je badkamer! Ook de planten doen het goed! Als je een raam in je badkamer hebt kunnen planten prima groeien. TIP: een varen is ook een perfecte badkamer plant!

Nu heb ik de badkamer styling geïnspireerd op de terra tinten. Maar als je een zwarte of witte badkamer hebt, is het natuurlijk ook prachtig om natuurlijke elementen toe te voegen in de vorm van planten en hout. Als de basis maar niet te uitgesproken is, kun je jaren lang mee gaan met de laatste interieur trends door slechts een paar accessoires toe te voegen!

badkamer

Benieuwd naar nog meer badkamer inspiratie? bezoek de webshop:

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *