Serre metamorfose van blauw naar zwart

Onze serre. Toch wel het mooiste stukje in het huis. Altijd licht (ook op donkere dagen!)

Toen we de serre lieten bouwen vonden we dat we de deuren een accent kleur moesten geven. Helemaal wit staat zo ¨clean¨ dus we wilden een beetje meer contrast aanbrengen. We kozen destijds voor blauw.

De vloertegel bevat blauw, en we vonden dit wel een mooi idee om deze kleur terug te laten komen op een andere plek.

Maar na 8 jaar begon het te kriebelen. De blauwe verf was verbleekt door de vele zon uren en was nodig aan vervanging toe. Ik had geen zin om het weer opnieuw blauw te verven. Ik wilde wat anders!

Zwart

Ik besloot toch weer een tint te kiezen geïnspireerd op de vloer. Zwart! Ik hou ervan om kleuren te laten terugkomen in huis. Dit geeft eenheid en rust.

Ik ben al een tijdje aan het stylen met zwarte accenten in huis dus zwart was voor mij een hele logische stap. Zwart is een klassieke kleur wat perfect past in onze jaren 30 woning.

Vloer

Omdat dit een buitendeur is wilde ik wel een verf van extra sterke kwaliteit. Verf wat niet na een jaar alweer is verkleurd. Ik wilde een professionele verf. Je kunt beter soms een beetje meer besteden en langer plezier hebben, dan dat je na 2 jaar weer opnieuw staat te lakken!

 Anker Stuy verf

Anker Stuy Verf levert duurzame verf- en laksystemen aan de professionele markt. Maar sinds kort hebben zij ook een webshop waar dus ook particulieren kunnen bestellen!

Ik koos de buitenlak Waarborg Systeemverf Semi-Gloss. Of wel half glans. Je ziet momenteel heel veel matte lak in het interieur als trend, maar ik vind toch een beetje glans net even wat meer allure hebben. En helemaal als het gaat om grote buitendeuren. Dus ik koos voor ¨Semi-Gloss¨ En dan zwart 0178-06 zijdeglans. En dan deze verf via deze link. TIP: Ze hebben momenteel korting op verf in de webshop!

Waarborg systeemverf

Deze lak is op terpentine basis waardoor het extra geschikt is om buiten te gebruiken. De lak is zo gemaakt dat het geen grondverf nodig heeft. Dit spreekt mij wel aan, want ik zie altijd graag snel resultaat!

Stappenplan

TIPS:

Eerst ontvetten en dan schuren. Als je eerst schuurt en dan ontvet wrijf je het vet en vuil over het oppervlak uit. Dit moet natuurlijk juist niet! Daarom altijd eerst ontvetten en dan schuren. Het is wel zo dat als je het geschuurd hebt je het poeder wel een beetje licht moet afvegen met een (droog) of heel licht vochtig doekje.

St. MARC voor ontvetten, met zacht schuursponsje
Glas even tapen met schilderstape

De deuren heb ik licht geschuurd. Ik nam hiervoor een korrel van 240. Een zware korrel is echt niet nodig, hier maak je al te snel diepe krasjes mee. De deuren hadden immers nog maar 1x 2 lagen verf gehad dus een zachter schuurpapier was in dit geval meer dan genoeg.

Na 1 laag was eigenlijk de verf al dekkend genoeg. Om er toch zeker van te zijn dat de verf laag stevig genoeg was heb ik de volgende dag nog een heel dun laagje extra opgebracht. De klus is mij enorm meegevallen! De verf dekte direct, en smeerde heerlijk uit. Ik heb alles bij elkaar de klus in 5 uurtjes geklaard!

lakroller

Eindresultaat

Ik heb ontzettend blij met het resultaat! De deuren hebben mede door de subtiele glans een mooie diep zwarte kleur.

Ze geven echt een chique uitstraling aan ons huis. Het steekt ook prachtig af bij de binnen en buiten planten. Groen en zwart is een perfecte combi!

Ik heb de gordijnen nog even niet opgehangen, zodat jullie de deuren goed kunnen zien. Als de witte gordijnen hangen is het resultaat nog mooier!

Ik vond het super dat ik de verf van Anker mocht testen, en ben nu zeker door het gemakkelijke snelle gebruik fan geworden van dit merk. Het is altijd fijn om voor elke klus de juiste verf te vinden!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *