Buffetkast trend 

Laten we eerst eens beginnen met wat is een buffetkast eigenlijk is.  Een buffet is officieel een meubelstuk waar je alles in zet wat je nodig hebt voor de maaltijd. Zoals borden, bestek en glazen. Alles wat je gebruikt om de tafel te dekken voor een diner.

Tegenwoordig heeft iedereen keukenkastjes voor servies en toebehoren, en wordt de buffetkast niet altijd meer gebruikt voor het doel waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Je ziet in de huidige interieur trend dat mensen er servies of zelfs interieur items in zetten. Accessoires die niet vaak gebruikt worden maar wel gezien mogen worden. De buffetkast heeft een tweede functie gekregen namelijk; en pronkkast!

Zo’n kast is op zichzelf al een plaatje om te zien, en zorgt voor een verhoogde sfeer in huis. En als je er dan ook nog eens mooie spullen in zet komt de kast helemaal tot zijn recht.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

In deze kast hierboven zie je duidelijk dat het zijn oorspronkelijke doel niet meer heeft. De kast staat vol met mooie accessoires.

Ook in deze metalen kast (echt de trend van nu) zie je dat de kast met opzet niet te vol is gezet. Ook hier is de kast meer decoratief in gebruik dan functioneel.

Buffetkast verleden

Mijn interesse voor buffetkasten begon eigenlijk toen ik een gezinnetje kreeg. Ik had steeds vaker te maken met verjaardags feesten waar ik gebaksbordjes en overig servies voor nodig had. En als je dan toch mooi servies koopt, wil je het ook graag zien, en niet wegstoppen achter een deurtje in de keuken.

Ik kocht een oude tweedehands kast en verfde hem in een mintkleur. De perfecte plek om mijn servies in uit te stallen.

Alleen mijn smaak veranderde , en na 7 jaar veel kleur in mijn interieur begon ik steeds meer behoefte te krijgen aan wat rust in huis. Rust in huis is tenslotte ook rust in het hoofd!

Apothekerskast

De mint kast met servies ging de deur uit en ik besloot een witte apothekers kast te kopen, en het wederom weer te gebruiken als semi buffetkast.

De kast heeft bij mij een decoratief en functioneel doel. Servies wat ik gebruik bij het eten, maar daarnaast ook de plek waar ik mijn mooiste niet functionele servies items kan bewaren.

buffetkast

Om het niet weer een onrustige kleur explosie te laten worden zoals vroeger let ik nu veel meer op het kleur gebruik. Momenteel gebruik ik in het interieur veel natuurlijke tinten en dat laat ik ook in de kast naar voren komen.

En zo zie je dat een kast heel vol kan staan zonder dat het een rommeltje wordt.

De kleuren komen grotendeels in elkaar terug dus het geheel is rustig. Alles op de foto komt uit de kringloopwinkel!

Ik kan mij geen interieur voorstellen zonder buffetkast. Heb jij er ook eentje thuis? laat je een reactie achter ?

Voor meer buffetkast inspiratie buffetkasten bij Haco.nu 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *