Industrieel

Zoals de trouwe blog lezer zou kunnen weten ben ik al jaren een vintage interieur lover. Oud en nieuw met elkaar gecombineerd geeft je interieur een originele uitstraling. Nu is het helaas zo dat vintage en industrieel interieur de laatste jaren ook erg populair is geworden in de kringloopwinkel. De pareltjes verdwijnen er snel uit de schappen, en de prijzen stijgen de pan uit. De lol is er voor mij een beetje af. Echt mooie kringloop parels zijn nog maar moeilijk te vinden in mijn stad.

Pib

Onlangs ontdekte ik een nieuwe webshop : Pib “vintage stijl voor je huis” Deze interieur webshop heeft een aanbod van industrieel, vintage look, Shaby chic, en Scandinavisch design. Het grappige is dat je op het eerste oog echt denkt dat grotendeels van de Pib collectie zo uit de jaren 70 is geplukt. Maar niets is minder waar, de meubels zijn fris nieuw maar dan wel met de zelfde charmante uitstraling van vroeger.

Scandinavisch houten buffet Alrik (nieuw dus)

 

industrieel Västra marmeren salontafel

Leeslamp

Door mijn liefde voor styling en interieur en natuurlijk mijn werk als blogger, is het vaak een komen en gaan van meubels bij ons thuis. Vooral lampen en stoelen moeten het vergelden. Ze zijn makkelijk te verwisselen, kleine moeite voor een groot resultaat.

Dit keer was het tijd voor weer eens een andere vloerlamp bij de bank.

Ik viel voor de “Mogens” lamp. Strak tijdloos design. En met de mooie lampen bollen van tegenwoordig erin een mooi accent.

(Tip: bij de ACTION heb je een ruime keuze aan low budget lampenbollen)

Binnen een week had ik de keurig verpakte lamp al in huis!

De “Mogens” lamp staat prachtig naast onze bank. Het zwarte marmer komt weer terug in de accessoires, en goud zit ligt verwerkt in het behang. Zie hier een close up van het behang waar je gouden vogeltjes ziet.

Een op kleur afgestemd interieur voor een rustige look daar hou ik van. De lamp is van mooi mat goud metaal, en is afgewerkt met een zwarte stijlvolle (echt) marmeren voet.

Je ziet dat de lamp met zorg is gemaakt.

Het leuke van zo’n open lamp zonder kapje is dat je ook nog kunt wisselen van bol. In dit geval zie je dat een staaf lamp ook erg sierlijk staat.

Omdat ik graag wil dat de lamp behalve sfeer, ook een functionele (lees) functie heeft heb ik er een dimmer tussen gezet. Deze dimmers voor halogeen lampen vind je in de bouwmarkt vanaf €10.

Op deze manier heb je dubbel plezier van je lamp. Na het lezen van je boekje zet je de lamp op sfeer stand voor de rest van de avond!

De lange glazen lamp van de bovenstaande foto is dimbaar (moet je dan wel even op letten)

Benieuwd naar de vintage style interieur artikelen van Pip ? kijk dan eens op Pip-home

En met code: POPIBKOS15 bestellen Keeponstyling lezers zonder verzenkosten!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *