Daybed

Een plek waar je heerlijk kunt loungen, maar ook als volwaardig bed op kunt slapen dat is een “Daybed” Zo’n daybed heeft veel voordelen. Je hebt behalve dat je een lounge plek hebt, ook meteen een goed logeerbed voor eventuele gasten. Zonder dat je hiervoor al die dagen dat je geen loges hebt tegen een bed zit aan zit te kijken. Een daybed is namelijk veel stijlvoller om te zien dan een gewoon bed.

Je kunt een daybed bijvoorbeeld in een extra kamer zetten zonder dat deze kamer meteen een logeerkamer stempel krijgt. Of als je de ruimte hebt zet je een daybed gewoon in de woonkamer. Wat is er nou fijner om naast de gewone bank, ook nog een extra relax plekje te hebben op een andere plek! Kortom een daybed is zowel voor klein als groot behuisden een goed idee!

Mijn nieuwe missie! En ik bestelde het bij Sofacompany

Daarover later meer.

Daybed van Sofacompany

 

 

Mijn eerste daybed

In 2014 hadden wij ons eerste daybed in de woonkamer. Het was eigenlijk een echt bed uit de jaren 60, maar door zijn vormgeving had het toch een soort van bank uitstraling. Met een paar grote kussens erbij deed het bed echt niet onder aan een bank.

 

Het zelfde comfort als een bank, maar in een mooie rankere uitvoering. Een middagdutje, of een onverwachtse extra logé alles was mogelijk. En als je een groot gezin hebt met vier kinderen is zo’n extra plek ook geen overbodige luxe.

Maar op een gegeven moment was ik een beetje klaar met de regenboog kleuren in de woonkamer. Mijn smaak veranderde naar -wat minder kleur- en meer rust. Het daybed verdween.

Er kwam een kast op deze plek, en er was geen ruimte meer over voor een extra “bank”

Totdat we in 2016 een extra woonlaag kregen bij ons huis, en er weer ruimte was voor een extra bank plek. Na een lange tijd een bank te hebben gehad in deze kamer begon ik weer te verlangen naar de luchtige eigenschap van een daybed.

De bank in deze kamer heeft dit jaar een plaid gekregen vanwege de kleur. De bank was inmiddels geen goede match meer met de rest van de kamer. Maar door de plaids was de bank ook behoorlijk massief geworden om te zien.

Een beetje meer lucht kon de ruimte wel gebruiken. Deze kamer wordt voornamelijk gebruikt door ons om in te werken, en de kinderen zitten er geregeld. Een grote familie bank hoefde er niet persé meer te komen want deze hebben we al beneden staan. Een daybed was de perfecte oplossing voor deze kamer. En omdat deze ruimte tevens ook de logeerkamer is in ons huis, is een zo’n extra bed kant en klaar natuurlijk ideaal.

Sofacompany

Via instagram zag ik geregeld mooie Scandinavische banken voorbijkomen van de Sofacompany.

 

Sofacompany “Sixten”

Sofacompany “Floyd”

Precies de Scandinavische stijl die past in ons huis.

Deense ontwerpers

De Sofacompany is opgericht door de Deense ontwerpers Cathrine en Christian Rudolph. De Scandinavisch ontworpen meubels worden door dit bedrijf rechtstreeks bij de fabriek besteld zonder dat hier een tussenpersoon of een winkel voor nodig is. Het voordeel van deze korte handelslijn is dat de prijs daardoor betaalbaarder is. Ideaal voor een budget fan als ik (-:

Mijn eerste oog viel op een soort tussen bed/bank de zogeheten “Hadly”

Het mooie houten frame gecombineerd met eenvoudige kussens. Een mooie basic stijl waar je in het interieur nog alle kanten mee op kunt. Hadley heeft een natuurlijke draad in de armsteun Dit past natuurlijk perfect bij een natuurlijk interieur.. Aan één kant is het houten frame verlengd. Hierdoor kunnen de rugkussens verplaatst worden en wordt Hadley een ‘daybed’. Dit bed is ontworpen door Cathrine Rudolph.

Een mooie speelse bank. Alleen vond ik het frame qua kleur niet helemaal goed passen bij het lichte hout wat wij al in huis.

Het moest een daybed worden zonder frame.

De keuze was niet moeilijk, ik viel direct voor daybed “Alex”

De Alex is een stijlvol daybed uitgevoerd in de grijze of blauwe stof met een modern Scandinavisch design, retro look en schuine eikenhouten poten. De diep gelegen knopen op de sofa zijn symmetrisch geplaatst op het kussen met gestikte vierkante gedeeltes. Alex heeft een een tijdloos en elegant design. En is wederom Ontworpen door Cathrine Rudolph”

Deze kleur van de poten is wel een perfecte match bij ons interieur! Mooi licht hout hout, een hout kleurtint die makkelijk te combineren is.

En over de kleur bekleding hoefde ik ook niet lang na te denken dat werd natuurlijk lichtblauw! Mijn favoriete interieur kleur.

Na één ruimte week had ik de bank al in huis. Bezorgd door Sofacompany zelf in grote doos keurig tot in de woonkamer op de gewenste plek gezet. Eigenlijk had ik het daybed besteld voor de bovenkamer maar ik had nog geen plek om het bed boven neer te zetten dus kwam het even in onze beneden kamer te staan op de plek waar normaal ons kleine bureautje staat.

Het leek net alsof het bed gemaakt was voor deze plek! De kleur, de plek (in de zonnige middenkamer) het wolkenbehang, alles klopte. Zo mooi dat ik nu in dubio zit of ik de bank hier niet wil houden.

De kinderen zijn ook gek op het extra chill plekje in huis! Bij elkaar in de zelfde ruimte zitten maar toch een eigen plekje hebben om even af te zonderen met een boekje of met muziek.

Maar omdat we wel graag het bed in onze woonkamer wilden zien zoals we hadden bedacht ging het bed toch naar boven. En gelukkig staat het ook daar prima op zijn plek.

lijsten met posters: Posterstore.com

De kamer lijkt ineens en stuk ruimtelijker. Het zacht blauwe van het bed kleurt fris bij de grijze muur en de witte vloer. Omdat je natuurlijk niet met je rug tegen een harde muur aan wilt zetten heb ik er nog een paar kussens op gelegd. Je kan hier ook prima van die extra grote kussens van 70x70cm op leggen voor nog meer comfort.

Naast de bank heb ik een grote rotan mand gezet (uit de kringloopwinkel) waar de kussens in passen. Op deze manier kan je de kussens ook weg leggen zonder dat het een rommeltje wordt in de kamer. Overdag een mooi strak daybed, en in de avond een heerlijke chill plek voor de kinderen.

Voorlopig blijft het daybed een tijdje boven. En als we voor boven weer tegen iets anders aanlopen zetten we hem gewoon weer naar beneden en doen we het bureautje weer naar een andere ruimte. Spullen mogen best een beetje circuleren in het huis. Juist door interieur geregeld om te gooien raak je niet zo snel uitgekeken op je spullen. Tevens geeft het je ook nieuwe inzichten, en inspiratie. Voor mij als interieur liefhebber en blogger niet onbelangrijk!

En als je het leuk vind om te doen dan kost de moeite geen energie dan wordt je er alleen maar blij van!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *