Grijze muur

Een jaartje geleden besloot ik om de muur in onze woonkamer (boven) een ander kleurtje te geven. Ik ging al eerder van wit, naar roze en van roze naar groen, maar ik wilde weer een beetje rust terug in de ruimte.

Na een mengsessie met wat restjes verf die ik nog had liggen werd het lichtgrijs. Een schot in de roos, want de kamer werd fris en ruimtelijk. Maar het nadeel van een eigen mengsel is dat je het niet even makkelijk bij kunt maken.

grijze muur

Inmiddels waren er vlekken ontstaan, en was de muur toe aan een opfris beurt. Ik moest op zoen naar een goed alternatief. Omdat grijs mij zo goed beviel wilde ik wel weer een nieuwe grijs.

Flexa “Zilvergrijs”

Via de flexa visualizer app vond ik een kleur die er op leek, maar net even wat krachtiger was namelijk’ “Zilvergrijs” En aangezien ik beneden in de kamer “okergoud” heb, vond ik “zilvergrijs: wel een grappige tegenhanger!

Bij het voorzichtig proberen zag ik al duidelijk dat het toch écht een ander tintje was.

grijze muur

Net even een beetje meer pit dan dat hele lichte grijs. Ik zou het ook saai gevonden hebben als het weer de zelfde kleur zou zijn.

Deze verf heb ik gebruikt: “Pure extra mat” deze verf geeft een extra matte look.

grijze muur

De bovenste rand heb ik afgeplakt met schilders tape (Action) hier op de foto zit het tape er nog op, maar als het klaar is is de lijn weer helemaal recht. (nou ja redelijk recht)

En het resultaat was weer een frisse nieuwe grijze look!

grijs

Ik heb bewust weer gekozen voor een “lambrisering” om de hoogte van de kamer te behouden. Het geeft een knus gevoel zo’n lage muur, en het is ook nog eens heel snel te realiseren, ik heb de muur in maar 50 min in 2 lagen geverfd. Het scheelt enorm dat je alles zonder ladder kunt doen, en veel minder hoeft af te plakken.

We kunnen weer even vooruit,we gaan met zilvergrijs het nieuwe jaar in!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *