Accessoires sfeer en persoonlijkheid

We lezen het overal: accessoires vormen een belangrijk onderdeel in de styling van je woning. En daar zijn we het absoluut mee eens!

Unieke accessoires zorgen namelijk voor sfeer en persoonlijkheid in huis. Mogen de decoratiestukken wel een uniek karakter kennen in jouw woning? Hier kun je op letten.

Uitgesproken kleuren

Een eenvoudig kenmerk om op te letten: de kleur van het accessoire. Uiteraard zijn accessoires er in elke kleur van de regenboog te vinden. Ga op zoek naar unieke items in je lievelingskleur, of in een kleur die goed bij de rest van je woning past. Of creëer juist een contrast, met kleuren die je nog niet in huis hebt. De fraaie bloempotten, fruitschalen en saladeschalen van Serax zijn geliefd vanwege de kleuren. Van donkergroen tot zonnig geel: ga op zoek naar jouw favoriete looks.

accessoires
De Bijenkorf

Unieke patronen en prints

Niet alleen kleuren bepalen de looks, maar ook patronen en prints. Een unieke afwerking springt direct in het oog! Bij HKLiving vind je serviesgoed, kussens, vazen en andere woonaccessoires met een bijzondere samenstelling van kleuren en vormen. Denk aan een gespikkelde beker of een sierkussen met een grafische print. Het leuke aan prints is dat je er maar naar blijft kijken.

accessoires
HK Living

Bijzondere vormen

We kiezen vaak voor standaard vormen als we op zoek gaan naar accessoires. Hoewel daar niets mis mee is, is het niet zozeer uniek. Ga juist voor onverwachte vormen! Een asymmetrische vaas, een driehoekige klok of een gebogen lamp – het is er allemaal te vinden. Je moet misschien wat langer de tijd nemen om tot het gewenste design te komen, maar als je een bijzonder interieur wilt inrichten, is dit het wachten waard.

accessoires

Asymetrisch

Zelf accessoires maken

Populaire woonaccessoires worden door veel mensen in huis gehaald.
Met name als het gaat om de trends.
Wil je voorkomen dat je precies hetzelfde item in huis hebt als je buren, familie of vrienden? Dan is het een idee om zelf een accessoire te maken. Gebruik je fantasie, als je echt creatief in de weer wilt gaan. Of maak een bestaand accessoire na, maar dan net op een andere manier. Op zo’n item in huis kun je extra trots zijn, want je hebt het zelf gemaakt! En wellicht heb je er zo ook nog eens een nieuwe hobby bij.

accessoires
sunsetoned

Souvenirs: accessoires uit het buitenland

Nog een laatste tip: ga ook in het buitenland op zoek naar accessoires. In de vorm van souvenirs dus! Daarmee doelen we niet op de standaard souvenirs, zoals koelkastmagneten. Kies juist liever voor iets bijzonders, wat wel refereert aan de plek van bestemming, maar wat geen cliché is. In kleine, bijzondere winkeltjes loop je dit het snelst tegen het lijf. Zo haal je items in huis die niemand anders heeft – uiteraard draagt dit bij aan de authenticiteit!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *