Kunst maakt van elke woning iets uniek. Het geeft een persoonlijk touch aan je woonst en zorgt voor meer leven in de ruimte. Ben je fan van schilderijen? Heb je er nog enkele liggen maar weet je niet waar je ze moet ophangen? Wij geven je enkele tips.

Van een woning je thuis maken

Het is super spannend, je gaat voor de eerste keer naar je immokantoor in België om een nieuwe woning te kopen. Een huis kopen is één ding, maar hoe maak je het een omgeving waar je je volledig op je gemak voelt en tot rust kan komen? Dit kan je doen door kunst op te hangen die je een homey gevoel geven.

Een kunstmuur

Nu je een woning hebt gekocht kan je beginnen met het decoreren van je woonst. Heb je ergens een grote muur, die volledig vrij is? Dan wordt dit je kunstmuur. Als je een heleboel schilderijen hebt is dit de ideale plek voor je kunst. Plaats ze op een muur in de living of de keuken, zodat het meteen de aandacht trekt van je gasten. Heel belangrijk: rangschik de schilderijen wat asymmetrisch, dit geeft een extra artistiek effect en zorgt dat er langer naar de muur gekeken wordt. Zorg er ook voor dat alle schilderijen een beetje in dezelfde stijl zijn, zodat ze niet vloeken.

kunst
desenio

Langs de trap

Een plek die vaak wordt vergeten is de muur naast de trap. Deze is in vele woningen leeg en saai, terwijl je ook van je trap een interessante omgeving kan maken. Plaats hier misschien wat foto’s van toen je jong was? Of beter nog: een evolutie van jong naar oud? Je kan er zelf creatief mee omgaan. Zorg er natuurlijk wel voor dat als je een feestje geeft er geen file op de trap ontstaat.

Het kleinste kamertje

Het lijkt misschien wat gek, maar het toilet is absoluut één van de beste plekken om kunst op te hangen. Je hebt bijvoorbeeld net via je vastgoedmakelaar in Antwerpen een appartement gekocht, als housewarming gift krijg je van je vrienden een gek, interessant schilderij. Waar hang je het best op? Het toilet! Op deze manier maak je zelfs van het kleinste kamertje een stijlvolle ruimte en heb je iets om naar te kijken tijdens je toiletbezoek.

kunst

Je kunst niet ophangen

Je kan er ook voor kiezen om je kunst niet op te hangen. Nee, we bedoelen dan niet dat je het moet weggooien, maar eerder om het op de grond tegen de muur te laten leunen. Dit geeft een originele stijl aan je woning. Denk maar aan een groot kunstwerk in je kamer dat tegen de muur leunt bijvoorbeeld?

kunst

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *