Een luxe inloopkast maken

Een inloopkast is een geweldige manier om je kleren georganiseerd te houden en een ruimte te hebben waar je je in alle rust kunt klaarmaken. Je hebt niet veel ruimte nodig om een inloopkast te maken en het kan zelfs met een klein budget gerealiseerd worden! Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Met een beetje planning en wat creatief denken kun je van elke kamer een georganiseerde en stijlvolle walk-in closet maken.

inloopkast
mgattorna

Zorg voor voldoende kastruimte

Maak gebruik van de ruimte door grote kledingkasten in de kamer te zetten. Kledingkasten met planken of roedes, die je op verschillende hoogtes kan installeren zijn ideaal voor een inloopkast. Zo kun je namelijk heel makkelijk de beschikbare ruimte maximaal benutten. Een kast met planken en roedes geeft de mogelijkheid om je kleren op te hangen en op te vouwen, zodat je gemakkelijker kunt vinden wat je zoekt.

Als je een kleine ruimte tot je beschikking hebt, maak dan zoveel mogelijk gebruik van de verticale ruimte door de hoogte in te gaan en je overhemden, jurken en andere kledingstukken op te hangen in plaats van ze te vouwen. Daarnaast kun je nog een kleiner ladekastje in de ruimte zetten, om je ondergoed en sokken in op te bergen. En eventueel kun je ook nog een mooie make-up tafel met lades kwijt voor je accessoires en verzorgingsproducten.

inloopkast

Maak gebruik van opbergsystemen

Gebruik bakken, manden en andere containers om kleinere voorwerpen zoals accessoires in op te bergen. Dit helpt je om je kast georganiseerd en netjes te houden. Een paar goed geplaatste planken, rekken, en manden kunnen je een heel eind op weg helpen om je kast georganiseerd en stijlvol te maken. Als je kleinere kasten hebt, kun je handige organizers gebruiken of ruimtebesparende kleerhangers, waarbij je de hoeveelheid kleding die je normaal kwijt kan, nu kan verdubbelen.

Zoek je kleding goed uit

Als de basis staat ga je de kledingkasten inruimen. Maar voordat je hieraan begint, kan het handig zijn om eens goed door je kleding heen te spitten. Dit zorgt er namelijk voor dat je jouw bestaande garderobe op een efficiënte manier kan inruimen en alles wat je niet meer draagt, weg kan doen. Door je kleding en schoenen van tevoren op te ruimen en uit te zoeken, zorg je ervoor dat er geen ruis meer is bij het inruimen van de inloopkast en je alleen je essentiële items in de kast hangt.

inloopkast

De overige meubels en de styling

Als laatste ga je je inloopkast natuurlijk helemaal naar je zin maken, zodat het een echt modeparadijs wordt. Hang je mooiste hoeden aan de muur en vergeet natuurlijk niet een grote passpiegel op te hangen of neer te zetten. Maar ook een comfortabele stoel of een bankje in het midden, laat de ruimte echte luxe aanvoelen.

En als je je inloopkast wat meer stijl en glamour wilt laten uitstralen, overweeg dan om een paar mooie lijsten aan de muur te hangen en wat zachte verlichting toe te voegen. Met een paar eenvoudige veranderingen kun je je gewone kamer omtoveren tot een oase van mode en functionaliteit. 

kledingkasten
b13923790

Tot slot, heeft de kamer grote ramen? Dan zijn goede gordijnen natuurlijk ook echt essentieel. Veel succes!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *