Als je mij hier een beetje volgt zie je dat ik heel erg vaak van alles verander is huis. Maar als je goed oplet, zie je dat bepaalde elementen altijd het zelfde blijven; ¨mijn interieur basis¨. De vloer, witte muren, de bank, en een zwarte fauteuil.

Als je namelijk kiest voor een bepaalde interieur basis, kan je alle kanten op met interieur styling!

Bank

Vooral bij een bank zoals bijvoorbeeld deze ¨offwhite¨ montel bank van woonboulevard Poortvliet, is het slim om de kleur zo basis mogelijk te kiezen.
Offwhite, wit, zwart, of lichtgrijs is bij het kiezen van een basiskleur bank een goede keuze.

Houten vloeren

Donkere houten vloeren hebben vaak een landelijke uitstraling. Daar kan je bijvoorbeeld niet zo makkelijk een modern of een Scandinavisch interieur mee combineren.

Als je heel stijlvast bent is dit natuurlijk geen probleem, maar als je graag met de trends meegaat, of je bent heel wispelturig en niet zo stijlvast, kan je beter niet kiezen voor zo´n landelijke vloer.

Daarbij komt ook dat hout op hout combineren altijd een dingetje is. Twee verschillende soorten hout die nèt niet helemaal gelijk zijn met elkaar lijkt al snel druk. Wanneer je een witte vloer hebt, of lichtgrijs (denk bijvoorbeeld eens aan een gietvloer) kan je er heel makkelijk alle soorten hout mee combineren. Het laat zelfs hout nog mooier uitkomen, door het kleur contrast.

Zoals bij deze salon tafel rond op de foto hieronder

Deze lichthouten tafeltjes ( woonboulevart Poortvliet) komen veel rustiger uit op een basis vloer waar geen houtnerf in zit.

TIP: heb je wel een houtenvloer, en wil je ook graag houten tafeltjes, kun je ook een vloerkleed gebruiken om het contrast een beetje te breken. Op deze manier staat het hout niet direct op hout, en creëer je hiermee geen onrustig beeld.

Miskoop

Zelf heb ik ooit een lichtroze bank gehad. Dit was leuk voor een half jaar, maar daarna merkte ik de beperking die gaf bij het combineren van de rest. De lol was er snel af!

Gelukkig waren het afneembare hoezen, en kon ik ze omruilen voor witte hoezen. Een witte bank, de beste keuze in jaren!

interieur basis

De muur kon lekker geel worden, (okergoud flexa) en ik kon er gerust een leren hocker bij combineren. Alles past! Geen kleur beperking meer.

Misschien is dat wel het geheim van mijn interieur stijl. Wanneer je een neutrale basis hebt, kan je heel gemakkelijk met verschillende styling thema’s werken, en vaak veranderingen daarin aanbrengen.
De kleuren breng je aan in de accessoires, of op een accentmuur (zoals bij mij de gele muur) en de rest blijft het zelfde.

Zie hieronder op de foto mijn woonkamer. De muren zijn grotendeels wit, de vloer lichtblauw/grijs, en de bank is ook wit.
Hier wordt de kleur vooral toegevoegd door de accessoires.

interieur basis

Het grappige is dat je hierdoor eigenlijk heel snel een andere look kunt geven aan je interieur, zonder dat je er teveel werk van hebt.

De vloer is basis lichtgrijs dus dit is altijd goed. En van de witte muren blijven wit.
Je hebt hooguit 1 muurtje die je af en toe even een nieuw likje verf, of een behangetje geeft. En voor de rest speel je met kussens, wandkleden, vloerkleden en overige accessoires. De financiële investering blijft hierdoor ook beperkt.

TIP: Grote stoffen wandkleden geven op een neutrale muur direct een groot effect! En ook een vloerkleed mag bij een basis interieur lekker veel kleur bevatten zoals mijn bloemenkleed hier op de foto.

Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de juiste basis. Het makkelijkste om als interieur canvas te hebben is veel wit, grijs en zwart. Dit geldt ook voor de vloer. Een lichte vloer is bijvoorbeeld perfect om alles mooi op te laten uitkomen.
Maar je kunt ook kiezen voor licht hout, grijs, of zelfs zwart! Met een Donkere houtkleur wordt het al een stuk lastiger. Daar zet je meteen een duidelijke stijl mee neer.

Conclussie

Hou je van interieur styling? en verander je graag eens van interieur stijl?dan is het dus slim om te kiezen voor een lichte basis met de speciale aandacht voor de drie basis onderdelen:

1. De bank, 2. De vloer, en 3 , de muren.

Als deze basis neutraal is, kun je eindeloos combineren met stijlen!

Veel styling plezier!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Suzanne

Bedankt voor de tips! Ik heb ook enkele van deze fouten gemaakt, maar ja! We leren uit onze fouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *