De klassieke visgraat

Er is geen enkele vloer die eenzelfde sfeer creëert in huis als een visgraat vloer. Het iconische patroon dankt zijn luxe, traditionele uitstraling aan de rijke historie. Al eeuwen geleden werd het ingewikkelde visgraat patroon in huizen gelegd van mensen die het zich konden permitteren. Dat waren vaak landhuizen of kastelen. Die chique uitstraling heeft de vloer nog steeds. De klassieke visgraatvloer, een houten vloer in visgraatpatroon, is mateloos populair, ondanks de hoge prijzen. Je kunt wel zeggen dat deze vloer weer helemaal terug is van weggeweest! En het mooie is ook dat een visgraat patroon ook tijdloos is. Het leggen van het patroon is behoorlijk arbeidsintensief. Dit verklaard dan ook deels de hogere prijs die je betaald voor een echte houten visgraat vloer.

Visgraat motief

Parket
Veel visgraat vloeren worden modern gelegd. Parket wordt dan tot aan de muur gelegd. Maar er zijn ook klassieke afwerkingsmethoden die vooral in de jaren dertig gebruikt werden door middel van een bies. Dat is een omlijsting van de vloer, meestal in een andere kleur. De band is de houten rand tussen de muur en de omlijsting. Parket in Hongaarse punt is vergelijkbaar met visgraat, maar heeft een iets afwijkend patroon. Het verschil: bij een visgraat vloer is sprake van een hoek van 90 graden. Bij een Hongaarse Punt worden de planken in een hoek van 45 tot 60 graden gelegd.

Pvc
Bij visgraat hoef je niet per se voor klassiek hout te kiezen. Materialen als pvc en laminaat zijn meestal heel wat minder prijzig. En PVC is ook echt een opkomende trend.

Pvc vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, vochtbestendig en toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. De dikte van de toplaag is bepalend voor de kwaliteit van de pvc vloer. Een visgraat vloer geeft een interieur dezelfde luxueuze uitstraling, warmte en een bijzonder patroon.

Wonenwonen.nl

Voor elke ruimte
Niet alleen in de woonkamer maar eigenlijk in elke ruimte is een visgraat vloer passend. De keuken, hal, slaapkamer. Kies je voor pvc visgraat met houtstructuur dan is het zichtbare patroon voelbaar in de planken. Met vinyl vloeren heb je sowieso een ruime keus in vinyl hout. De vinyl prijs is in vergelijking met parket is betaalbaar. Natuurgetrouwe vinyl hout kan gelegd worden in verschillende legpatronen zoals: visgraat motief,
Hongaars punt motief, mozaïek motief, stroken motief en zelfs Versailles motief.


Vinyl
Een vinyl vloer biedt comfort en warmte door zijn goede isolatiewaarde en stilte door de goede geluiddemping en akoestiek. Een vinyl vloer is daarbij ook nog onderhoudsvrij. Een rustieke houten vinyl vloer is dus.

niet alleen mooi, maar bovenal gemakkelijk. In de slaapkamer, werkruimte, kinderkamers, badkamer keuken of living. De coating van de toplaag is supersterk en zorgt voor een krasvrij vinyl die jarenlang mooi blijft.

Er is dus tegenwoordig veel meer te kiezen op het gebied van (visgraat) houten vloeren. Je hoeft al lang niet meer te gaan voor echt hout!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *