Zo maak je je tuinmeubelen zomerklaar

Nu de zomer eraan komt en we wat vaker de zon zien, wil je hier vast en zeker van kunnen genieten in de tuin of op je balkon. Maar wanneer je tuinmeubelen een hele winter onbeschermd buiten hebben gestaan, hebben deze eerst een goede onderhoudsbeurt nodig. Daarom een aantal tips om je tuinmeubelen weer helemaal klaar te maken voor de zomer!

tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen

Hout heeft een natuurlijke uitstraling, waardoor veel mensen kiezen voor tuinmeubelen van hout. Heb je houten tuinstoelen, -banken, of -tafels? Dan heb je geluk, want deze meubels hebben niet veel onderhoud nodig. Tuinmeubelen van hout kun je het beste laten vergrijzen, omdat ze op die manier hun natuurlijke uitstraling behouden.

Wel kun je de meubels zo’n 1 tot 2 keer per jaar reinigen met een speciale reiniger voor hout en vervolgens beschermen met een speciale wood protector, zodat het houten meubel geen vuil opneemt. Wanneer je wel graag de originele kleur van het hout wilt behouden, dan zul je deze regelmatig moeten oliën. Dat is wel weer wat meer werk en het vergrijzingsproces wordt er enkel door vertraagd.

tuinmeubelen

Dit is onze tuinset. Ook wij hebben houten meubelen dus lekker makkelijk! In het begin wilde ik het vergrijzen tegengaan door constant bij elk regenbuitje alles af te schermen. Maar je ontkomt er uiteindelijk niet aan, dus lekker laten gaan! Wel doe ik er in de winter een zeiltje omheen.

Wicker tuinmeubelen

Ook Wicker tuinmeubelen hebben niet veel onderhoud nodig. Maak ze 1 tot 2 keer per jaar schoon met een sop van groene zeep. Je kunt een speciale reiniger gebruiken om het meubel een extra nano-actieve laag te geven. Zo neemt het meubel geen vuil meer op. Gebruik nooit een hogedrukspuit om de meubelen mee te reinigen, omdat je het meubel daarmee kunt beschadigen.

Aluminium en granieten tuinmeubelen

Het onderhouden van aluminium en granieten tuinmeubelen is vrij simpel. Maak ze voor gebruik even schoon met een sop van groene zeep en klaar is Kees!

Tuinkussens

Grote kans dat je ook tuinkussens hebt bij je tuinmeubelen. Deze heb je in twee soorten: voor alle weersomstandigheden en vuil- en waterafstotend.

Vooral de vuil-en-waterafstotende kussens zie je steeds vaker! Ik heb ze zelf ook, en vind het ideaal. Als ik nu kussens koop let ik er altijd op of ze wel afstotend zijn. Ik vergeet ze namelijk nog wel eens binnen te leggen in de nacht!

Waterdicht tuinkussen Kees Smit

De tuinkussens voor alle weersomstandigheden kun je in principe wel buiten laten liggen, maar om ze mooi te houden kun je ook deze het beste opbergen wanneer je er geen gebruik van maakt. Zo hou je dat beschermlaagje ook langer goed.

Wil je de tuinkussens extra beschermen? Met een speciale protector kun je ervoor zorgen dat de water- en vuilafstotende laag behouden blijft.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *