Van sleutels naar Nuki

Als moeder met een druk huishouden weet ik als geen ander hoeveel sleutels er van -alleen al- van de voordeur overal rondslingeren in huis.

Sleutels aan koortjes, grote bossen, tientallen verschillende sleutelhangers ga zo maar door.
Maar ook de buren hebben allemaal een sleutels van onze deur in hun bezit. (en ze raken er wel eens eentje kwijt) kortom vaak een gedoe.

nuki

Toen ik een mailtje kreeg of ik de contact loze sleutel van Nuki wilde testen sprong ik een gat in de lucht! Nooit meer losse sleutels meenemen, of meegeven aan de kinderen dat leek mij ideaal! Maar hoe doe je dit dan wel?

Elektronisch slot

Nuki is een apparaat dat je aan de binnenkant van je slot bevestigd. Over de bestaande cilinder heen. Dit apparaat draait als het ware de sleutel voor jou om. Het is dus een elektronisch slot. Dit bestaat natuurlijk al jaren, denk maar eens aan een flat met zo´n deuropen knop.

(Dit heeft Nuki trouwens ook, dat is de; Nuki Box mits je dan wel de eigenaar bent van dat gebouw)

Maar de Nuki die ik mocht uitproberen was de Nuki smartlock. Deze is te bedienen met je smartphone. Maar is ook zo is in te stellen dat het ook open gaat als je je smartphone alleen al in de buurt komt.

sleutels

Dit leek mij wel wat, Maar voor de kinderen vond ik dit weer niet handig. Zij hebben immers niet allemaal een eigen telefoon. Daarom koos ik er ook nog een keypad bij. Doormiddel van een keypad heb je een 6 cijferige pincode verbonden aan je deur. (ook makkelijk kan je ook zonder telefoon en sleutels op pad! )

nuki

Oud slot het liep anders

Maar helaas, onze deur kwam niet door de keuring heen, mijn oude jaren 30 deur bleek niet geschikt. Een trek slot is namelijk uitgesloten voor dit systeem.

TIP: Als je van te voren wilt weten of je deur geschikt is kan je op de site van Nuki dit testen via een Installatiecheck

sleutels

Omdat ik de boel toch al in huis had, besloot ik het bij mijn broer te laten monteren (lucky bastard! ) Hij was toch al een beetje jaloers op mijn supersonische slot.

sleutels

Hij heeft thuis een standaard/moderner slot dus dat moest goedkomen.

De Nuki is makkelijk zelf te monteren. Mits je een beetje handig bent!
Ik ben dit niet, maar mijn broer had het binnen no-time gemonteerd.

Zoals je ziet is Nuki gemonteerd het originele deurslot. Over de cilinder heen aan de binnenkant.

Aan de buitenkant heeft hij ook de keypad gemonteerd voor zijn kinderen.

Zo kunnen ze altijd binnenkomen zonder dat ze een sleutel om de nek hoeven te dragen, of dat er een touwtje door de deur moet! (weet je nog zoals vroeger?)

Korting op Nuki

Onze conclusie, een goed werkend systeem wat vooral een hoop gemak oplevert. Niet alleen voor gezinnen, maar ook bijvoorbeeld als je minder valide bent, en je iemand met gemak in je huis wilt laten.
Of als je een B&B hebt, en je wilt je gasten kunnen ontvangen zonder sleutels uit te geven!

Wil je ook een zo´n automatisch bedienbaar slot? bezoek dan de website van Nuki

Nuki automatisch slot via Bol.com

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *