Wekker missie

De wekker, ik heb er al jaren een dingetje mee. Ik heb de afgelopen 5 jaar zeker al een stuk of 5 wekkers versleten. Toen mijn langstlevende wekker ineens zomaar de wijzers los liet, wilde ik wat anders. Een verbeterde versie!

En toen begon de lange zoektocht. Ik kon gewoon geen wekker vinden die aan al mijn wensen voldeed. Het zat hem vooral in het geluid van het tikken.


Ik trek het erg slecht als een wekker te hard tikt. En ik kan je vertellen, 9 van de 10 wekkers doet dit!

Nadeel hiervan is dat je daar pas achter komt als je hem al gekocht hebt. Want in de winkel zitten er nog geen batterijen in!

Soms had ik ook wekkers die niet tikten. Maar deze hadden dan weer een enorm klein aan/uit knopje op de achterkant. Ontzettend frustrerend is dat als je met je slaperige hoofd deze probeert te vinden! Kortom, er was altijd wel wat.

lexon flip wekker

Digitale wekkers zijn natuurlijk de oplossing tegen het getik. Maar ik kan dat schelle alarm geluid daarvan gewoon niet uitstaan. En wekker radio´s vind ik te ingewikkeld.

Ik gaf het op, en nam inmiddels al een half jaar mijn telefoon mee naar bed. Het nadeel hiervan is dat smartphone verleiding voor mij te groot werd. Ik pakte dan toch weer ‘s avonds laat die telefoon er weer bij, terwijl ik eigenlijk zou moeten slapen.

En toen kreeg ik op mijn verjaardag in april een Lexon flip wekker kado. En ik vond waar ik al jaren naar op zoek was!

Om te beginnen wordt de tijd van een Lexon wekker al gestuurd via een satelliet. Deze klopt dus altijd tot op de seconde! Je hoeft hem dus ook nooit te verzetten, tijdens zomer en wintertijd alles gaat vanzelf. Maar dit was niet het enige ideale aan deze wekker…

wekker

Flippen

De Lexon heeft iets speciaals. Een aan of uit knop heeft de wekker namelijk helemaal niet! Je bedient Lexon door het slechts alleen te ¨flippen¨. De ene kant heeft een duidelijke OF en de andere kant een ON. Wanneer de wekker afgaat draai je hem simpel om! in 1 flip!

Deze ingestelde tijd op de OF kant blijft dan ook gewoon voor altijd ingesteld, tenzij je hem gaat verzetten. Je hoeft dus niet elke avond je wekker te zetten, je draait Lexon alleen simpel om.
Ook de Snoozers onder ons kunnen slechts door een druk bovenop ook nog even blijven liggen!

wekker

Bediening

De bediening is ook mega simpel. De wekker bevat op de achterkant een paar plus en min knoppen. Eenvoudiger dan dit bestaat gewoon niet!

En als je de wekker een tikje geeft heb je ook nog eens een verlicht venster wat vanzelf weer uitgaat. Behalve dat ik dat ik dit bedien gemak ontzettend relaxt vindt, is het ook zeker iets voor kinderen. Ik heb er ook meteen 2 bijbesteld in een vrolijke gele en witte kleur!

Het geluid is een piepje snel achter elkaar. Niet te hard of schel, maar wel precies zo dat je er wakker van wordt.

Er gaan 2 AAA batterijtjes in, deze zitten er bij.

wekker

LEXON GOUD

Wil je meer informatie hebben over de design producten van Lexon? Of misschien wil je ze inkopen voor je shop, bezoek groothandel

Tries&CO

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

4 Comments

Petra

Hallo,
Het lijkt me een geweldige wekker maar waar ik nog wel benieuwd naar ben is het geluid!

redactie

Hej Petra,
Dat is een goede vraag! Het is een piepje snel achter elkaar..Maar net niet irritant hard maar precies goed dat je er wel wakker van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *