Nieuwe kleuren

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe kleuren zou je bijna zeggen! Nu verf ik niet ieder jaar de muren over, maar elke 1,5 a 2 jaar toch zeker wel. Behalve dat mijn muren tegen die tijd al een hoop leefsporen hebben opgelopen, vind ik het ook gewoon erg leuk om te blijven experimenteren met kleur.

Woonkeuken Easy care

Flexa heeft iets nieuws. Easy care! Muurverf met een extra toevoeging dat er voor zorgt dat vlekken makkelijker te verwijderen zijn. Ik mocht van Flexa deze verf uitproberen!
De timing was perfect want mijn eetkamer muren waren inmiddels behoorlijk lelijk geworden. Ook niet gek als je er 1,5 jaar minstens 4 kinderen er pal voor laat eten.

De muren waren zwart geworden van de bank, en eromheen zaten er vetvlekjes van resten spaghetti en allerlei andere etenswaren

Qua kleur waren de muren waren nu verdeeld. 1 accentmuur zacht geel en de rest is (spier) wit.
Dit heb ik eigenlijk al die jaren dat we hier woonden zo gehad. De rechter muur kreeg geregeld een ander kleurtje, maar de witte muren bleven wit.
Witte muren een kleur geven is nou eenmaal soms een beetje spannend.

before


Inmiddels weet ik dat het eigenlijk helemaal niet zo spannend is. Juist een kleur accent op alle muren kan een ruimte ook licht en ruimtelijk maken. En in dit geval als je alle muren een kleur geeft, maak je de ruimte meer een geheel. Het gaat je omarmen.

Sandy Beach

Ik besloot een natuurlijke subtiele kleur ¨Sandy beach¨ tint te kiezen voor in de eetkamer. En dan in de verf soort ¨Easy care keuken¨

Dit vanwege de extra vlek afstotende laag wat ik in ze eetkamer wel goed kon gebruiken.

Dekken in 1 x mogelijk

De verf heeft als eigenschap dat het praktisch in 1 laag dekt. Ik heb sommige stukken wel 2x gedaan

Je mist met je roller soms toch de oppervlakte als er structuur op de muur zit.

Je ziet op de foto van dichtbij goed het verschil tussen wit en de zandkleur Sandy beach. Je denkt dan even dat het resultaat heel donker gaan worden. Maar toen alles klaar was was de kamer nog net zo licht als altijd!

De ruimte is nu helemaal 1 geheel. Niet meer de verdeeldheid van het wit en het geel.

De kleur is nog steeds warm, en licht genoeg doordat de ruimte zoveel glas bevat en veel licht binnen laat.

Een mooie natuurlijke zandkleur, wat weer een perfecte match is bij de kringloop stoel en school kaart van de kringloopwinkel Kringloopplus

kleuren
Sandy beach

Badkamer

Ook de badkamer had een nieuw lenteproof laagje verf nodig. Na een aantal jaren was ik de blauwe kleur een beetje beu. Ook het water had de verflaag aangetast, dus een nieuwe laag was meer dan nodig.

Ik besloot het blauwe ¨Denim Drift¨ te vervangen door het zachte kleurtje

¨Perky Limestone¨

kleuren
Denim Blue
kleuren

Het resultaat was zo mooi! Fris, maar toch een warm. De kleur heeft de overeenkomst met beige, maar ik vind dat er ook een vleugje warmte in zit. Tikkeltje warmer dan de kleur aangeeft op de website van Flexa. (is ook erg computer scherm afhankelijk)

Perky Limestone is een onderdeel van het kleuren van het jaar pallet van 2021!

Mijn badkamer is helemaal Lente proof! Kom maar door met het mooie weer!

Met dank aan Flexa voor het testen van deze verf!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Gonnie

Past echt prachtig zo! Ook met de ixxi! Ik ben ook altijd wel bang geweest voor kleur op de muur.. onze uitbouw heb ik een halfjaar geleden in de Sandy beach gezet en vind het een mooie rustige kleur en wat mij betreft was dit de eerste stap richting meer kleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *