Dimbare verlichting in jouw interieur

Het huis waarin je woont moet goed voelen. Daarom heb je ook zoveel aandacht besteed aan de inrichting van je woning. Het interieur is helemaal perfect en precies zoals je het wil. Nu de verlichting nog, die je trouwens wel in LED wil, want dat is tenminste duurzaam en energiezuinig.

Omdat je alle verlichting in je hele huis in led wil, wil je wel weten of deze led-verlichting ook dimbaar is op de plekken waar jij dat wil. Je wil absoluut niet dat de verlichting uit zichzelf aan en uit gaat of hier en daar spontaan gaat flikkeren. Daarom wil je de juiste combinatie van LED lamp en dimmer. Dus je gaat op zoek naar dimmers voor LED.

dimmer via ledwereld.nl

De werking

Je kunt voor de driver dimmen of na de driver dimmen. Voor de driver betekent primair dimmen en dit is de meest voorkomende manier om je led verlichting te dimmen. Dit is dimmen op netstroom, 220 Volt. Om primair te kunnen dimmen moet de driver dimbaar zijn. De andere manier is secundair dimmen. Dan ben je na de driver bezig en bovendien met lage spanning, op gelijkstroom. De driver of de trafo hoeft dus niet dimbaar te zijn. Deze methode wordt veel toegepast bij led strips.

Led strips zijn ook erg leuk om een (puber) werkkamer te pimpem!

Foto:Sharad kachhi 

De toekomst
LED verlichting is de toekomst! De technologische ontwikkeling, ook die van lichtbronnen, gaat met een gigantische snelheid. In 1881 maakte de mensheid kennis met de gloeilamp van Edison en nu zijn de halogeenlamp en de spaarlamp ook alweer uit de tijd. De meeste spaarlampen zijn overigens niet dimbaar! Er is momenteel een behoorlijke keuze in lichtbronnen. Je kunt nog steeds in sommige winkels terecht voor een gloeilamp of een 230 Volt halogeenlamp, een 12 Volt halogeenlamp, een spaarlamp of een LED lamp. Bij het dimmen van LED lampen moet je wel met een paar dingen rekening houden. Een LED dimmer is nodig om jouw led lampen op een goede manier te kunnen dimmen.

Foto: Vecislavas Popa 
Foto  Houzlook .com 

De oude halogeendimmer zal niet goed werken omdat de oude dimmer een minimaal vermogen van 50 Watt nodig heeft en de LED lamp dat vaak niet haalt. Een LED lamp van 8 Watt geeft namelijk al meer dan voldoende licht. Door toch de oude dimmer te gebruiken gaat de led lamp flikkeren en dat wil je niet. Led inbouw dimmers hebben wel het juiste vermogen om jouw led verlichting goed te laten functioneren.

En als je open lampen hebt zoals de foto hierboven wil je ook juist dat de lampen heel zachtjes gedimd kunnen worden.

Kortom met een dimmer op je lampen, breng je sfeer in huis!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *