Waarom kiezen voor een glazen schuifwand?

Een glazen schuifwand voor in je huis of in de tuin: het maakt het buitenleven nog langer boeiend. Je ziet immers dat wat er buiten gebeurt, ook als jij door de kou of regen niet meer in de tuin bezig bent. Een glazen schuifwand geeft daarnaast veel licht door de grote glazen oppervlakte. En wie wil nu geen heerlijk licht huis?

glazenwand
foto: EnginAkyurt

Glazen schuifpui

Vanuit huis de tuin inkijken zorgt ervoor dat je tuin ook beleefd kan worden bij minder mooi weer. Een schuifwand van glas kan je kamer omtoveren tot een heerlijk licht vertrek. Ga je dan ook nog voor een glazen overkapping, dan heb je een mooie serre gecreëerd aan je huis. Met andere woorden: een binnenterras waar je zorgeloos kunt genieten van de zon zonder dat je last hebt van wind of regen. Maar misschien is de overdaad aan licht nog wel het fijnste aan het geheel! Ander voordeel voor ouders: blijf zelf binnen terwijl je kinderen buiten spelen. Door de glazen schuifpui kan je ze wel gewoon goed in de gaten houden, maar zit je zelf lekker warm en droog…

glazenwand
foto:Foravida

Overkapping

Ook buiten is een glazen schuifwand een heerlijke optie. Heb je een overkapping op je terras? Maak het compleet met een glasschuifwand. Bij wind kan je die winderige kant afzetten, zodat je toch buiten kunt blijven zitten en kunt genieten van je tuin. Maar door te kiezen voor glas wordt niet het zicht of het licht minder. Laat je de overkapping aan alle kanten voorzien van glazen schuifwanden, dan heb je er een prachtig tuinhuisje bij…

foravida
foto:Foravida
serre
foto:Patrick Turban

Glazen schuifdeur binnen

Ook binnen zijn de toepassingen nog veel breder. Heb je een groot vertrek, dan kan je ervoor kiezen om deze te delen door een glazen wand, zodat je elkaar wel kunt zien, maar je toch ook even je rust kan nemen in een ander vertrek. Ideaal als je kinderen graag luidkeels willen meezingen en jullie even met elkaar willen kletsen. Door de glazen wand kan je de kinderen wel zien. Of waarom niet kiezen voor een glazen schuifdeur richting de hal? Optisch maakt het je vertrekken alleen maar groter, terwijl de warmte wel gewoon in je kamer blijft.

foto:Anastasia Shuraeva
Foto:Eka Sutrisno 

En de veiligheid dan?

EeGlas is breekbaar en dus moet je hier mee uitkijken: dat is misschien wat als eerste in je opkomt. Ga je voor een glazen schuifwand van Foravida dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze wanden zijn namelijk gemaakt van veiligheidsglas en dus zijn ze niet alleen heel sterk, maar ook de eventuele scherven (als het toch wel kapot zou gaan) zijn niet scherp.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *