Drie tips om van je keuken een huiselijke plek maken

De keuken is voor velen ‘the heart of the home’. Dat is al langer zo, maar toch blijven de meeste keukens erg functioneel. Veel kasten en lades, keuken apparatuur zoals ovens en koffiemachines in het zicht en misschien enkele verse kruiden. Zo’n keuken getuigt van weinig gezelligheid of persoonlijkheid. De nieuwe keuken met mooie planken die stijlvol gedecoreerd zijn met persoonlijke schatten en huiselijke items, is een laatste nieuwe trend. Wil jij ook een huiselijke keuken? Dat doe je met deze drie tips.


Breng je woonkamer naar je keuken

Een mooie kamerlamp, een hippe bolkaars en een toffe poster of schilderij aan de muur: je houdt ervan in je woonkamer, dus waarom breng je ze ook niet naar de keuken?

bolkaars

Wanneer je deze huiselijke decoratie combineert met functionele items zoals een messenblok, een retro koffiemachine en wat keramieken koffiekopjes, creëer je een huiselijke én handige keuken.

keuken

Een stapel kookboeken, een ingekaderde foto, een fleurig boeket of hangplant zorgt voor extra kleur, en een houten fruitschaal, stenen vijzel of antieke houten snijplanken geven je keuken wat meer warmte.

Investeer in unieke kookaccessoires

Wanneer je kiest voor unieke kookaccessoires zoals oude houten lepels, een keramieken schaal, een kleurrijk vergiet of een vintage gietijzeren pot, kan je ze perfect gebruiken als extra decoratie in je keuken.

keuken
Bamboe bestek lade ACTION

Koop ook niet alles in één keer maar verzamel je unieke stukken tijdens mooie reizen of in nieuwe boetiekjes en snuister eens rond in de servieskast van familieleden. Je vindt er zeker mooie keukenspullen die je tentoon kan stellen in je nieuwe keuken. Zo heb je ineens ook spullen met wat meer persoonlijkheid waar mooie herinneringen aan vast hangen.

keuken
Rasp ACTION


Maak een gezellig ontbijthoekje

Bij een echte leefkeuken heb je ook altijd een ontbijthoekje, of staat bij jou je eettafel ook in de keuken? Bij de meeste gezinnen ligt zo’n tafel vol boterhammen, huiswerk, papieren en noem maar op. Tijd dus om van een rommelige tafel een gezellige plek te maken.

Gebruik een schuif om potloden, pennen en de post in op te bergen, en zorg voor een mooie mand waar je speelgoed in kan leggen.

keuken
mand ACTION

Zo kan je ook een klein leeshoekje maken met een zachte zetel en leeslamp voor wat rust in de ochtend, of kan je een bank met wat zitkussens aan de tafel plaatsen.

leeslamp ACTION

Vergeet de verlichting ook niet: een design lamp van bijvoorbeeld Louis Poulsen of Murano in plaats van de klassieke spotjes boven je tafel kan je hele ruimte transformeren. Ten slotte zorgt een kleurrijke houten kast, of een ijzeren mat zwarte kast voor wat extra ruimte én sfeer om je mooiste glazen of ander soort servies in op te bergen.

Hoe maak jij van je keuken de gezelligste plek in huis?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *