Witte tuintrend

Waar veel mensen een lekker groene tuin ambiëren, vol met planten en bloemen en kleur, heb jij misschien iets anders voor ogen. Jij wilt een uniek ontwerp en vooral het gebruik van één kleur die overal in terugkomt, namelijk de kleur wit.

witte tuintrend

En je bent heus niet de enige, want de witte tuin gaat het helemaal maken het komende jaar. Misschien ben je wel helemaal verliefd op een wit interieur en wil je dit doortrekken naar de tuin of wellicht wil je gewoon veel rust in de tuin door het gebruik van deze kleur. We geven je graag wat aanwijzingen.

Witte bloempotten met witte bloemen

Als je niet helemaal all out wilt gaan, kun je beginnen met het aanschaffen van witte bloempotten en planten met witte bloemen. Denk hierbij aan pampagras met witte pluimen, witte hortensia’s of rododendrons met witte bloemen.

Op die manier zorg je voor allemaal witte accenten in de tuin, voornamelijk als alle planten in bloei staan.

Elho.com

De witte bloempotten maken het helemaal af en zorgen ervoor dat alles bij elkaar past. Het beste kun je kiezen voor allerlei planten die een lange bloeiperiode hebben, zodat je er vanaf het begin van de lente tot aan het einde van de zomer van kunt genieten.


Wit meubilair

We gaan een stapje verder in de witte tuintrend door witte tuinmeubelen aan te schaffen. Nu denk je misschien direct aan van die plastic tuinstoelen die niet bepaald chic zijn, maar tegenwoordig heb je ontzettend veel witte tuinmeubelen die juist veel klasse uitstralen. Denk aan metalen tuinmeubelen met een witte afwerking of houten meubelen die een witte verflaag hebben gekregen. Combineer dit met witte tuinkussens en wat mooie decoratie voor op de tuintafel en jouw tuin komt steeds meer in de buurt van die trendy witte tuin.

witte tuintrend


Witte tegels

Om de witte tuinlook helemaal compleet te maken kun je nog witte tuintegels (laten) leggen. Hierdoor is jouw tuin in één klap helemaal wit. Naast de prachtige kleur hebben witte tuintegels nog meer voordelen, zoals dat ze niet zo warm worden in de zomer.

witte tuintrend

Ze absorberen namelijk nauwelijks de warmte van het zonlicht, waardoor je hier gemakkelijk met je blote voeten op kan blijven wandelen. Een nadeel is dat je deze tegels extra goed schoon zal moeten houden om te kunnen blijven genieten van de uitstraling.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *