Geboortekaartje

Een geboortekaartje versturen vind ik toch wel 1 van de leukste baby tradities die er is. Ondanks de hedendaagse digitalisering en de steeds duurder wordende postzegel, hoop ik toch echt dat deze gewoonte blijft bestaan.

Geboortekaartje dochter Julie 2014

Het is een tastbaar liefdevol documentje van het ontstaan van je leven. Dat gun je toch iedereen?

15 jaar klant bij Kaartmix.nl

Toen ik 15 jaar geleden in 2006 voor het eerst zwanger werd, kreeg ik te maken met het fenomeen geboortekaartjes. Ik haalde bij een drukkerij in mijn stad grote baby kaart sample boeken, en worstelde ze allemaal door. Het was geen succes.

De kaarten spraken mij niet genoeg aan. Ik vond ze te groot en te standaard. Alsof ik ze al 10 x in mijn bus had gekregen. Ik bracht de boeken terug, en ging op internet zoeken.

Online was er in 2006 nog niet zoveel online kaarten aanbod als nu. Ik ging op zoek naar een kaartensite waar ik zelf wat meer invloed zou kunnen hebben op het ontwerp. Ik kwam uit bij geboorte en trouwkaarten webwinkel Kaartmix.nl.

Kaartmix.nl geboortekaartje

Kaartmix bestaat al sinds 1999 (!) Een website met al heel veel ervaring dus.

Geïnspireerd op vroeger toen geboortekaartjes veel kleiner waren dan nu, wilde ik het kaartje voor onze eerste zoon Tommy ook in een klein vergelijkbaar formaat. De geboortekaarten die je nu meestal ziet zijn in de maten 12x12cm, en 14x14cm.

Een baby is klein, en ik vond gewoon dat daar ook een klein lief kaartje bij hoorde. Ik wilde het formaat 13x8cm dubbelgevouwen. Deze optie was bij Kaartmix geen probleem!

De kaart kon helemaal naar wens samengesteld worden. Plaatje erbij, plaatje eraf, kleurtjes, het lettertype alles was mogelijk.

Ons eerste geboortekaartje was een succes!

Deze manier van je eigen kaartje personaliseren beviel zo goed, dat de opvolgende kaartjes voor onze 3 dochters uit 2008, 2011, en 2014 ook besteld werden bij Kaartmix.

Elk kaartje kreeg weer het 13x8cm formaat, en een baby illustratie op de voorkant. Zelfde stijl, maar toch steeds net even anders. Want ieder kind is natuurlijk ook uniek!

De kaartjes zijn verschillend, maar vormen samen toch een geheel. En dat vond ik toch wel een mooi idee!

Inmiddels zitten we in 2021 en mogen wij binnenkort nog een kindje verwachten! Natuurlijk ging ik weer direct naar mijn vertrouwde Kaartmix adres. Behalve dat de kaartjes altijd naar wens waren, was de service ook correct en snel. Dus kies je toch ook weer voor een stukje zekerheid.

Zelfontwerpen

Via de zelfontwerpen categorie kies je elementen die je graag terug ziet op de kaart. Je hoeft dus geen grafisch ontwerpster te zijn om een kaart te kunnen maken. Wat overigens wel mag als je over deze kwaliteiten beschikt!

Je kunt kiezen voor een vast opzetje dat je alleen aanpast in de naam (uiteraard) maar je kunt ook kiezen voor allemaal losse plaatjes die je samenstelt tot jouw gewenste resultaat.

Ik koos voor deze laatste optie. Zo heb je het kaartje toch een beetje zelf ontworpen, en zul je het niet zo snel bij iemand anders zien.

Op de site kun je kiezen uit tientallen ontwerpers. Dit maal koos ik in eerste instantie voor de meeste figuurtjes uit de categorie SweetTwist. (met de kinderwagen uit de Pique collectie ) Simplistische en een tikkeltje eigenwijs.

Elk bloemetje, blaadje, mutsje van de baby, alle details kan je helemaal zelf samenstellen.

geboortekaartje

Maar je mag het ook combineren met een eigen afbeelding, of zelfs een foto!

Ik vond het rustiger ogen om 1 stijl aan te houden.

Het resultaat

Binnen 2 dagen had ik al gratis een proefdruk in huis. TIP: Met code: KM1G krijg je een gratis proefdruk!

Een proefdruk is erg fijn, want je kunt dan goed zien of het geboortekaartje in het echt wel is wat je ervan had verwacht. Is de afbeelding wel scherp? voelt het papier fijn aan? en klopt het lettertype qua formaat?

geboortekaartje

Wij hadden in 2011 geen proefdruk besteld, en toen zijn we uiteindelijk op de definitieve kaart onze namen (!) vergeten. Dit zouden we anders direct gezien hebben op de proefdruk! Een leermomentje.

Dus mijn tip, bestel altijd een proefdrukje!

Gratis proefkaarten

Bij Kaartmix.nl is de mogelijkheid om de papiersoorten te kunnen bekijken en voelen voordat je de kaarten definitief besteld. Alleen heeft Kaartmix nog wat leuks bedacht. De proefpapiersoorten zijn bedrukt als mooie postkaarten!

Behalve dat je al een beetje een idee krijgt hoe een kaart eruit ziet in dat papier type, hou je er nog een leuke set postkaarten aan over.
Wat ook nog eens een stuk milieuvriendelijker is dan in de prullenbak gooien!

geboortekaartje

We hebben uiteindelijk alleen de naam in het kaartje nog iets verkleind, en 1 kleurtje aangepast. Maar voor de rest was het kaartje qua papier soort en formaat helemaal perfect. Ik koos standaard papier, maar dit papier vind ik eigenlijk als luxe te omschrijven. Het is mooi stevig en heeft een subtiel mat glansje.

Nieuw ontwerp

Niets is zo wispelturig als een zwangere vrouw! Na een week begon het toch te kriebelen. Was dit kaartje wel de allermooiste optie? Ik besloot weer opnieuw aan het ontwerpen te gaan op Kaartmix. Het is gelukkig ook erg leuk om te doen!

Ik ging aan de slag met PIQUE Een super lieve collectie met lieve tekeningen. Ik koos dit keer een subtiel blauwe achtergrond om de illustraties nog mooier uit te laten komen.

Binnen een paar dagen had ik alweer een nieuw proefdrukje in huis. Zo blij dat ik dit toch nog even gedaan heb. Nu voelde het helemaal goed!

17 december is onze zoon Floris geboren, en de 18e zat ik al in het kraambed de kaartjes te bestellen!

Het ontwerp is in je persoonlijke Kaartmix account opgeslagen. Het is enkel een kwestie van de datum en wat gegevens aanpassen en op de bestelknop drukken!

We zijn opnieuw superblij met dit lieve kaartje!

Na 1,5 werkdag hadden we de kaartjes al in huis. Er is niets zo fijn om zo snel mogelijk de wereld te mogen vertellen dat je kindje is geboren!

Voor meer informatie over kant en klare en zelfontwerp geboorte en trouw kaartjes, kijk hier : Kaartmix.nl

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *