Duurzame fiets met Dumo tweewielers

Als moeder en “stadjer” staat mijn fiets meer dan centraal in mijn leven. Van talloze ritjes naar school, tot weekendboodschappen in grote hoeveelheden, alles gaat mee op mijn tweewieler. Ik kan hier in de stad absoluut niet zonder.

Toen ik onlangs een reparatie nodig had voor mijn fiets, kreeg ik een tip om eens bij Dumo tweewielers te kijken. Dumo is een fietsenmaker die behalve fietsen verkoop, zich vooral richt op het repareren van fietsen. Wat in deze tijd natuurlijk hartstikke duurzaam is!  Vandaar ook de naam “Dumo”

Michiel Gerritsma

Dumo staat voor “duurzame mobiliteit”  wat ik persoonlijk erg sympathiek vind. Het repareren van spullen past toch ook helemaal in de tijd van nu.

Groningen

En wat ik zo ontzettend handig vind is dat Michiel -de oprichter van Dumo-, de fietsen gratis in Groningen (stad) bij je haalt en brengt!  Als moeder van vier schoolgaande kinderen ontbreekt mij vaak de tijd om fietsen weg te brengen. Helemaal als de fiets geen meter meer vooruit komt, vind ik 2km lopen naar de stad een drama.

Michiel komt gewoon met zijn speciale fiets bij je langs om de fiets te halen voor reparatie. Zonder extra kosten! Hij neemt het mee naar zijn werkplaats, en bezorgd de gerepareerde fiets daarna weer netjes bij je thuis.

Suikerunie terrein 

Zijn winkel is gevestigd op het suikerunie terrein op steenworp afstand van de stad Groningen.

Hij zit pas net een maandje op deze locatie, maar de showroom is inmiddels al bijna klaar.

Er is gebruik gemaakt van zeecontainers. Super slim, en het ziet er ook nog eens harstikke hip uit! 

Het mooie suikerunie terrein

De bezorgfiets

Inruilen

Wat ook super duurzaam is van Dumo is dat ze ook fietsen inkopen van particulieren. Deze fietsen worden dan weer helemaal refurbished weer verkocht. Dus zoek je een voordelig tweedehands fietsje kan je er ook terrecht.

Mijn oude fiets had gebreken, en was niet zo praktisch meer in gebruik. Ik besloot om deze fiets in te ruilen, samen met een racefiets van mijn zoon.

Het is natuurlijk niet zo dat je hier een hoofdprijs voor krijgt, maar het gaat mij erom dat deze fietsen weer opgeknapt worden en weer een nieuwe kans krijgen. En ik behoud mijn ruimte in mijn kleine stads voortuintje!

Ik was op zoek naar een handige stadsfiets, voor mijzelf en voor mijn dochter. Zij gaat dit jaar naar de middelbare school, en daar hoort een grotere fiets bij.

Ik koos voor een super mooie oma-opa fiets. Ik heb een zwak voor dit type fiets. Stoer, en lekker nostalgisch

Originele Dumo omafiets/ opafiets met 3 versnellingen

Mooi stevig frame, en een goed stel banden. Dat was voor mij ook wel een vereiste want ik wil er ook nog kinderen op kunnen vervoeren. 

En zelfs met mijn dochter achterop fietst de fiets superlicht!

En ook mijn dochter koos voor deze fiets. Kunnen we leuk als ¨twin fietsers¨ samen op pad!

Benieuwd naar de Dumo fietsen? of de gratis reparatie ophaal service in Groningen? je kunt Michiel bereiken via zijn website: Dumofietsen

Instagram: @dumotweewielers

Adres: Suikerlaan 30A Groningen (gratis parkeren)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *