Komend zomerseizoen wil je eens echt je tuin helemaal op orde hebben. Maar niet alleen dat, je wil ook dat het een kloppend geheel is. Nu is het een beetje eclectisch, van alles wat en eigenlijk bijna een rommeltje te noemen. Je wil naar eenheid. Maar wel met een tropisch tintje en hier en daar een beetje schaduw.

Om die schaduw te creëren heb je één of twee parasols nodig. Achter in de tuin staan wel een paar mooie bomen, maar dat is nou net een plekje waar je niet graag gaat zitten. Daar lopen toch wel regelmatig mensen over het pad achter je tuin langs en voel je je niet helemaal op je gemak. Dichter bij je huis heb je parasols nodig.

Verschillende soorten

Maar welke parasol is voor jou geschikt? Allereerst heb je de keuze uit verschillende soorten tuinparasols. De parasol die je eenvoudig uit kunt draaien en omhoog kunt draaien ken je wel: de opdraaiparasol. Dan is er de push-up parasol, die moet je open duwen, wat wel een beetje ongemakkelijk is en je moet meer kracht hebben.

Zie hieronder een parasol uit vervlogen tijden! Mooi en vrolijk, maar niet altijd even praktisch. En we zien dat de tuin trend momenteel ook iets rustiger is geworden qua kleuren pallet.

Ook kun je denken aan de zweefparasol, die wel heel praktisch is.

Platinum Challenger zweefparasol

De poot zit niet in het midden maar aan de zijkant. Je kunt op die manier de parasol dus overal vrij boven hangen. Naast de normale vorm van de parasol heb je nog de rechthoekige parasol. Misschien heb je die wel eens gezien op een terras van een café. Als laatste is er dan nog de balkonparasol, te bevestigen aan het balkonhek.

Image by falco from Pixabay

Wind
Een parasol is geen windscherm, maar is wel gevoelig voor de wind. Dus moet je er wel voor zorgen dat hij stevig verankerd is in de tuin. Of een goede zware voet heeft waar hij in staat. Je wil niet dat je mooie parasol al je planten beschadigt of dat in één klap je hele tafel omver ligt. Zorg dus dat hij goed vast staat.

Je wil een tropische sfeer in je tuin creëren. Een strandparasol of een zweefparasol is dan een uitstekende optie. Kies een doek in een mooie natuurlijke kleur, bijvoorbeeld Havana, en ervaar een tropisch warm briesje.

bron: pixabay


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *