Houten jaloezieën

Als jaren droom ik over shutters. Prachtige houten raambekleding in de vorm van plankjes met van dat mooie verstrooide licht.

Maar shutters zijn helaas niet altijd een goede optie.
Behalve dat je ze misschien om financiële redenen niet neemt, moet het ook maar net passen in je raam en bij je huis. Wij wonen in een jaren 30 woning met kleine erkers, en shutters zouden hier te grof staan.

Maar wat is dan een goed alternatief voor houten raam bekleding? Ik had inmiddels via online raam bekleding webshop VENETA al een hele goede ervaring met houten jaloezieën.

Onze woonkamer beneden heeft dit nu sinds een jaar of twee en dit bevalt ontzettend goed. Lamellen geven sfeer, en zijn ontzettend handig in het regisseren van lichtinval. Van zacht sfeerlicht tot potdicht.

Zie hier het gebruik van zwarte lamellen, voor een stoere look foto: Veneta.com

Online helpdesk

De weg om dit weer te realiseren voor de tweede woonkamer was wederom weer makkelijk. Via de online helpdesk van VENETA wordt je weer stap voor stap begeleid. Je stuurt foto’s in, en kijkt samen met een VENETA adviseur telefonisch, en/of via de mail naar de afmetingen, en je krijgt stalen thuis gestuurd. Dit zijn kleine stukjes hout in een envelop. Voor mij was dit even een check om de juiste kleur wit te kiezen.

In deze tijd van thuis isolatie is dit natuurlijk ideaal een advies op afstand! Ik koos voor extra witte lamellen. Puur Wit

De ramen zijn niet heel groot, en daardoor leek mij het slim om een ruimtelijk effect te creëren met extra wit. Anders had ik zwart ook wel heel mooi gevonden, maar dit is in mijn huis gewoon niet de beste keuze.

Het resultaat was wederom weer ontzettend mooi! Fris witte lamellen, en een duidelijk zichtbare ruimte besparing. Geen grote lappen stof meer op de grond.

Voor :

Rommelig aanzicht lange gordijnen in kleinere ruimte.

De lange gordijnen belemmerd de centrale verwarming.

Na :

Het effect van shutters gecreëerd met houten jaloezieën. Wat een opwaardering van de ruimte!

Wederom weer ontzettend blij met het resultaat!

Is er direct zonlicht ? stel je de stand van de lamellen in de richting waar je het licht graag ziet. En wil je s´avonds geen tocht voelen? dan zet je ze helemaal dicht en dan in de richting naar boven.

Voor meer informatie over houten jaloezieën bezoek de website: VENETA

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *