Een comfortabel thuiskantoor met slimme apparatuur

We kunnen niet meer om het thuiswerken heen. Hoewel de achterliggende reden natuurlijk niet leuk is, heeft thuiswerken ook absoluut zo zijn voordelen. Je bent meer flexibel, hebt geen lange reistijd meer naar je werk en je bent vaak efficiënter in vergaderingen.

kreatikar

Toch is het wel belangrijk om je thuiswerkplek zo prettig mogelijk in te richten. Het is belangrijk dat je een goede zitplek hebt met de juiste stoel en een goed scherm afgesteld op de juiste hoogte. Ook moet je goed nadenken over de randvoorwaarden. Denk na over de indeling van je dag en hoe zorg je voor het juiste klimaat in je huis? Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Tegenwoordig kun je met de nieuwste slimme apparatuur alles in huis perfect afstemmen op jouw behoeften.

De juiste basis stukken

Bij het inrichten van je thuiskantoor is het belangrijk te beginnen bij de basis. Waar ga je zitten? Heb je een speciale ruimte die je als kantoor kunt inrichten? Of ben je gedwongen te werken aan de eettafel?
Waar je ook gaat zitten, het is belangrijk dat je op een comfortabele en ergonomisch verantwoorde manier kunt zitten.

Wanneer je in loondienst bent bij een bedrijf dan kun je overleggen met je werkgever of je eventueel spullen van kantoor in huis kunt krijgen. Denk daarbij aan de juiste bureaustoel en bijvoorbeeld een extra scherm. Werk je als zelfstandig ondernemer, dan is het geen slecht idee eens na te denken zelf deze investeringen te doen.

Pexels


Een goede zithouding kan je heel wat vervelende lichamelijke klachten besparen op den duur. Plan dus ook voldoende kleine pauzes in om even wat beweging te krijgen. Dit geldt overigens niet alleen voor als je thuiswerkt, maar natuurlijk ook wanneer je vanuit een kantoor werkt. Je werkplek afstylen met leuke accessoires maakt het geheel compleet en zorgt voor een leuke sfeer.

Flexibel vergaderen met een tablet

Wanneer je een speciale ruimte in huis hebt ingericht als werkkamer dan heb je daar je laptop of computer waarschijnlijk op een vaste plek staan zodat je niet iedere dag alles opnieuw hoeft in te stellen en aan te sluiten. Toch kan een flexibele werkplek ook heel prettig zijn. Misschien hou je van een afwisselende omgeving en zit je de ene keer in de woonkamer, dan in de keuken om vervolgens te verplaatsen naar je werkkamer. Dan kan een flexibel apparaat als een tablet ideaal zijn.

thuiskantoor
Monoar_CGI_Artist

Hoewel je met een laptop vaak wat meer mogelijkheden hebt ten opzichte van een tablet, kun je met de juiste accessoires de tablet helemaal office-proof maken. Zo wordt het voor jou de beste tablet voor je thuiskantoor. Met een tablet ben je nog flexibeler dan met een laptop. Hij is handzamer waardoor hij nog makkelijk mee te nemen is. Vergaderen doe je daardoor nog eenvoudiger vanuit verschillende plekken. Zo kun je ook eens voor de afwisseling een paar dagen in een vakantiehuisje gaan zitten en van daaruit werken. Zo combineer je het nuttige met het aangename.

Een warm ontvangst in je thuiskantoor

Een tablet is niet alleen praktisch voor flexibel thuiswerken. Je tablet kun je namelijk aansluiten op al je slimme apparatuur in huis, waardoor je met één druk op de knop alles in huis eenvoudig kunt bedienen, zelfs wanneer je niet thuis bent. Hoe prettig je jouw thuiskantoor ook hebt ingericht, zo nu en dan moet je ook even de benen strekken.
Een rondje wandelen is dan ook absoluut aan te raden als afwisseling in je dag. Haal wat boodschappen bij de supermarkt in de buurt en wandel met een koffie to go even door het park om de hoek.

thuiskantoor
Pexels


Frisse lucht geeft je weer nieuwe energie waardoor je ideeën weer gaan stromen en bovendien is het gezond voor je.
Zeker nu de de dagen alweer kort en koud zijn is het fijn om na je wandeling terug te komen in een behaaglijk warm thuiskantoor.

Met slimme apparatuur zorg je ervoor dat de ruimte al opgewarmd is voordat je thuis bent. Ook kun je kiezen voor een slim lichtsysteem, waarbij al je lampen aangesloten zijn op een app. Hiermee bedien je eenvoudig alle lampen in huis. Ga je na een lange werkdag nog even een hapje eten bij vrienden maar ben je vergeten de lampen uit de zetten?

thuiskantoor
DasKIAS

Geen probleem, via je app kun je de lampen op afstand uitzetten. De dagen zijn nu alweer zo kort dat je vaak richting het eind van de werkdag al in het donker zit te werken. Via de app stel je zet je snel je lampen aan zodat je sfeervol verlicht de werkdag kunt afsluiten zonder dat je je werkplek hoeft te verlaten. Op deze manier wordt thuiswerken wel heel gezellig.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *