Een opvallende blikvanger: een elegante radiator in huis

Als je verwarming of radiator zegt, is de kans groot dat je meteen die standaard witte radiator met geribbelde voorzijde voor je ziet. Maar welnee, het kan ook anders! Radiatoren zijn vandaag de dag ook verkrijgbaar als designradiatoren en echte eyecatchers in huis. Niet alleen functioneel dus, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elke kamer.

Er zijn verschillende soorten radiatoren beschikbaar, zoals verticale radiatoren, horizontale radiatoren, elektrische radiatoren of echte design radiatoren. Dankzij de veelzijdigheid van deze radiatoren en de uiteenlopende kleuren, kun je ze zowat in elke kamer van het huis plaatsen. Dus of je nu een rechtopstaande radiator nodig hebt voor in de badkamer om de handdoeken makkelijk te drogen of bijvoorbeeld een zwarte, horizontale radiator die perfect bij het interieur past; tel de radiator voortaan maar mee als het aankomt op interieur styling.


De verticale radiator

Het kost wellicht even wat moeite om om te denken: geen horizontale, maar verticale radiator. Ja, zo’n exemplaar is tegenwoordig erg hip en veelgevraagd. En daar zit een goede reden achter. Deze radiatoren worden het meest gebruikt als centrale verwarming vanwege de grote warmte afgifte én omdat je zo’n verwarming in verticale stand makkelijker kwijt kunt. Zelfs naast je bank, in de hal of de toiletruimte.

Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten, dus het past eigenlijk altijd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe het eruit ziet. Het is weer eens wat anders aan de wand in bijvoorbeeld een zwarte, bruine kleur of chroom dan de standaard witte verwarming onder de ramen.

radiator


Elektrische radiator

Als je eenmaal jouw favoriete radiator hebt gekozen, is het handig als de juiste aansluiting aanwezig is om de radiatoren op aan te sluiten. Als deze er niet is dan kun je een aansluiting aanschaffen die past op de aansluiting in huis.

Als je geen zin hebt in het (laten) aansluiten van een radiator of je wilt deze kunnen verplaatsen wanneer je wilt, dan biedt de elektrische radiator echt een uitkomst. Een andere bekende en geliefde variant. Deze hang je in een mum van tijd op of plaats je ergens in de kamer waar het nodig is in de buurt van een stopcontact. Een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, makkelijk te installeren en te bedienen. En klaar is Kees.

De designradiator

een opvallend elementNu zijn veel van de bovengenoemde radiatoren al een waar kunstwerk op zich, maar als je echt de cream of the top wilt of liefhebber bent van goud, dan heb je zelfs de keuze om voor een goudkleurige radiator te gaan.
Velen zijn fan van goud in het interieur om dat chique gevoel te creëren. Zo’n gouden designradiator in de badkamer bijvoorbeeld geeft een luxueuze en stijlvolle uitstraling.

Deze zorgt dan echt voor die unieke sfeer die je niet vaak elders zal zien. Bovendien, een elektrische radiator is een efficiënte oplossing voor het verwarmen van de badkamer en is ook veilig en gemakkelijk te installeren zonder de noodzaak van een grote verbouwing.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *