Eethoek een belangrijke plek

De eethoek is bij ons thuis de centrale plek is waar iedereen in het gezin gebruik van maakt op zijn eigen manier.

Eten, werken, huiswerk, de eethoek is de hele dag in gebruik.
De afgelopen jaren hadden we een nieuwe rechthoekige tafel met stoelen en een houten bank. Alleen de kinderen werden groter, en vonden de bank niet meer zo comfortabel zitten. Iedereen een eigen stoel was hun wens, en mijn nieuwe zoekopdracht!

Nieuw in combinatie met vintage meubelen

Een nieuwe eettafel vinden is toch altijd weer een ding. De juiste afmeting, vorm, en kleur, er zijn zoveel mogelijkheden! En dan heb je ook altijd nog de keuze, gaan we voor vintage meubelen of nieuw?

Mijn gouden regel is eigenlijk altijd een mix van beiden. De tafel is bij voorkeur nieuw. Dit combineer ik dan het liefst met oude vintage stoelen en eventueel een paar nieuwe stoelen in Retro stijl.

Op het gebied van vintage stoelen is er veel keuze in kringloopwinkels en vintage shops. Een leuke uitdaging om net die ene originele parel te vinden.
Want dat is het leuke van oude meubelen, je hebt vaak iets wat een ander niet heeft. En dat zorgt voor jouw eigen unieke interieur!

Zo hadden wij 6 jaar geleden zie blog nog een nieuwe simpele IKEA eettafel.

En ook hier combineerde ik deze nieuwe tafel met vintage stoelen en een antieke Zweedse klepbank.

Omdat je een combinatie van oud en nieuw maakt, hou je het complete plaatje fris en niet oubollig.

Het haalt elkaar een beetje op. Een nieuwe tafel krijgt met oude stoelen wat meer karakter, een oude tafel lijkt met nieuwe stoelen weer een stuk frisser.

Witte ovalen tafel

Nu werd het tijd voor wat anders. Ik wilde weer terug naar een ovale tafel. Alleen niet meer met een houten bank, maar met losse stoelen.

Na wat online speuren vond ik een nieuwe ovale tafel via een kantoormeubel handel in Ten Boer. Ontzettend strak, en misschien zelfs een beetje saai te noemen. De juiste styling om dit saaie te doorbreken was dus wel even weer een uitdaging!

Door de tafel te combineren met oude stoelen verbloem je eigenlijk een beetje het moderne karakter van de tafel. En ook een leuke bijkomstigheid is dat door de witte kleur van de tafel, de stoelen extra mooi tot hun recht komen.
En door te kiezen voor houtkleurige stoelen geef je de ruimte qua sfeer wat meer warmte.

Mixen en matchen

Oud en nieuw zijn hier in deze eethoek weer perfect in balans. En het leuke is dat je met een witte basis als tafel, altijd met stoelen kunt blijven afwisselen.

Kom je weer een leuke stoel tegen in de kringloopwinkel? Of een vintage webshop? Zet het erbij!
Mixen en matchen met oude en nieuwe stoelen is helemaal van nu!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *