Eettafel inspiratie

Eettafels zijn altijd aan trends onderheven. In de jaren 70 zag je veel massief donker eiken houten tafels, en in de jaren 80 was de glazen eettafel met metalen onderstel helemaal je van het.

Maar wat zien we nu eigenlijk veel? We zien momenteel vaak de

houten eettafel in het interieur. En het liefst lekker robuust met een industrieel tintje. Het blad is vaak dik, massief, en van mangohout gemaakt.

Het onderstel zien we nu veel van zwart metaal.

Sowieso is de kleur zwart ontzettend populair in het interieur. Kijk maar naar de zwarte kozijnen en keukens. Mensen willen daar graag een bijpassende eethoek bij, dus de houten tafels met zwart onderstel zijn niet aan te slepen!

Zelf heb ik ook een mango houten eettafel met zwart onderstel. Warm door het mangohout, maar toch ook stoer. Ik hou dus wel van deze trend!

eettafel

Om je een beetje eettafel inspiratie te geven heb ik een top 6 gemaakt van mooie tafels die ik online heb gezien bij interieur webshop Haco wonen en slapen.

Eettafel top 5

  1. Belize eetkamertafel
eettafel

Deze licht zandkleurige eiken tafel met zwart onderstel is mooi luchtig en ontzettend laag geprijsd. In dit geval staan er veel grote stoelen omheen, maar ik zou de tafel zelf graag zien met wat meer rankere stoelen.

Zoals bijvoorbeeld deze Elba stoelen

Lekker in deze kleuren mix!

eettafel

Maar ook vintage stoelen uit bijvoorbeeld de kringloopwinkel passen ook perfect bij een industriële tafel als deze. Juist een mix van verschillende stoelen oud en nieuw is altijd een goed idee!

Een zelfde model, maar eentje die ik persoonlijk nog iets mooier vind is de Silvano. eettafel. Deze tafel heeft een eiken bovenblad en is iets lichter van kleur.

eettafel

2. Borneo eettafel ovaal

Een uitkomst vind ik ook de ovale tafel. Een voordeel van een ovale tafel is dat er meer mensen aan kunnen zitten, en dat je er makkelijker omheen kunt lopen zonder dat er hoeken uitsteken. Ideaal als je niet teveel ruimte hebt in de eethoek.

3. Ronde eettafel Calvin

Een ronde tafel is eigenlijk ideaal als je niet groot behuisd bent. Ze nemen weinig ruimte in beslag, en je kunt er net als bij de ovale tafel met redelijk veel mensen omheen zitten.

4. Rivano zwarte eettafel

eettafel

Wil je liever een effen kleurige tafel dan is de Rivano iets voor jou. Een effen kleur geeft net even wat meer rust in het interieur.

Helemaal in combinatie met effen zwarte stoelen hou je de eethoek mooi basic. Je kunt met zo´n basic eethoek er juist voor kiezen om de muur er te laten uitspringen door middel van een opvallend kleurtje of een behangetje.

5. Marmer eettafel rond

Wil je nu graag het voordeel van een ronde eettafel, maar hou je niet zo van hout? Dan is deze ronde marmeren eettafel iets voor jou! Marmer is eigenlijk tijdloos, dus je kunt er jaren mee vooruit!

6. Retro eettafel

Hou je toch meer van de vintage vibe? dan is deze retro eettafel iets voor jou.

De tafel heeft de looks van de jaren 60/70 maar is toch echt nieuw.
Ideaal voor als je wel van de oude stijl houdt, maar geen kei bent in het vinden van vintage parels.

Alle foto´s in deze top 5 heb ik gevonden in de webshop van:

Haco wonen&slapen

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *