Decoreren met planten

Het ziet er natuurlijk heel erg leuk uit om je hele tuin vol te hebben met planten. Echter is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het er niet te rommelig uit gaat zien.

Zorg daarom dat je de juiste combinatie van planten hebt. Je wilt natuurlijk niet dat planten over elkaar heen gaan groeien, of elkaar in de weg staan.


Je kiest om er een geheel van te maken. Dan kun je het zelfs zo gek maken dat het lijkt alsof je je in een jungle waant. Tip: met de blauwe regen klimplant heb je ook snel een groots effect als ze eenmaal gaan groeien!

Blauwe regen

Of wat dacht je van een complete
mediterrane t uin? met mooie planten in (terra) potten!

Laat je van te voren goed informeren over welke planten het beste passen in jouw tuin. Of lees je in op het internet.


Kies mooie potten uit


Als je planten in je huis wilt plaatsen, is het natuurlijk wel belangrijk dat deze er mooi uit zien. Een plant kun je opleuken door middel van een mooie pot waar je de plant in kan zetten. Echter is het wel belangrijk dat je er hierbij voor zorgt dat de planten wel genoeg ruimte hebben om te groeien.


Kies direct voor een ruime pot

Op het moment dat je een plant hebt die nog klein is en uiteindelijk heel erg groot gaat worden, kun je het beste direct kiezen voor een grote pot.

Op die manier zorg je er namelijk voor dat de plant lekker in de pot kan groeien zonder dat dit problemen zal opleveren.

Hierdoor zul je ook geen potten hoeven vervangen, en dat scheelt je tijd! Liever een iets te grote pot dus, dan snel weer te moeten verpotten!

Een pot moet wel goed bij je interieur passen. Dit komt omdat er erg veel
verschillende soorten potten zijn. De ene pot past wel goed bij een bepaald
interieur en een andere pot past er dan totaal niet bij. Hierbij moet je vooral kijken naar de stijl en de kleur van de pot. Besteed dus ook aandacht aan het uitzoeken van de perfecte pot!

Kies goede planten uit


Ook is het belangrijk om de goede planten uit te zoeken. Niet elke plant is
namelijk even geschikt voor elke leefomgeving.

Ook verschilt het per plant vaak hoeveel verzorging ze nodig hebben. Als je een plant hebt die veel verzorging nodig heeft, moet je hier ook de tijd voor hebben.

Als je niet zo veel tijd wilt besteden aan je plant, kun je het beste voor een
makkelijke plant kiezen.

Bij een makkelijke plant moet je vooral denken aan een plant zoals een cactus of een vetplant, of bijvoorbeeld een Sansevieria.

Heb je wel voldoende tijd om planten bij te houden en/of is het je hobby om de tuin goed te verzorgen, kies dan vooral voor de plant die je het mooist vindt.
Een echte aanwinst in je tuin is een olijfboom. Deze planten hebben veel
verzorging nodig, maar ze zien er wel heel erg goed uit en zijn ook heel erg handig.

De vruchten van een olijfboom kun je namelijk zelf ook eten als
ze rijp zijn! Alleen moet je ze dan wel 2 weken in het water leggen, en daarna nog een maand in pekelwater leggen. Behoorlijk bewerkelijk dus , echt alleen voor de liefhebber met veel tijd!

Mediterrane bomen

Zo zijn er heel erg veel planten waar je uit kunt kiezen als je op zoek bent naar een plant die goed bij je past. Bij het uitzoeken van een plant moet je vooral kijken naar wat de plant nodig heeft en of dit overeenkomt met de tijd die je wilt besteden.

TIP: Voor een mooi groot assortiment aan planten en prachtige mediterrane bomen kijk eens bij BoomNL

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *