Giraffe

Afgelopen week was de Wonen&Co beurs in Groningen. Ook VESTA was hier goed vertegenwoordigd, met een mooie grote stand gestyled als een echt huis. Compleet met woon, werk, slaap en badkamer.

Bij binnenkomst trok 1 object direct mijn aandacht. Een prachtige grote Rotan giraffe!

giraffe

Beurs foto

Sinds rotan in het interieur een echte trend is geworden, zie je in interieur shops steeds vaker accessoires van rotan. Stoelen en manden gaan al wat langer mee in deze trend, maar een dierenkop van rotan had ik nog niet eerder gespot.

Wat een leukerd! Eigenlijk zag ik hem in gedachte al in een babykamer hangen, maar bij gebrek aan zo’n kamer, besloot ik dat hij ook prima in een volwassen interieur past. Misschien ook juist een leuke styling uitdaging!

Zo’n speels accent kan een strak interieur een beetje breken. En met de juiste styling combinatie is een “wanddier” totaal niet kinderachtig. En een beter alternatief dan een echt opgezet dier!

Rond vloerkleed

Om de giraffe zo mooi mogelijk te laten uitkomen, wilde ik wat aanpassingen doen in de overige styling bij mij thuis. Bij VESTA zag ik ronde vloerkleden. Organische vormen in het interieur zijn momenteel helemaal de trend.

En ook in de vloerkleden zie je deze trend terug. Het voordeel van een rond vloerkleed is dat een vloeroppervlak er vaak groter door lijkt. In combinatie met rechte meubelstukken zoals bijvoorbeeld een hoekbank, breek je op een speelse manier dit rechte patroon.

Ik koos een vrij neutraal kleurig kleed van VESTA. Blauw met een beetje een “Corderoy” structuur. Het zogeheten “Dreams” vloerkleed is voor €269,- te vinden op afdeling “Stijl 7”

Deze geribbelde structuur maakt het kleed net even wat origineler. En als je kiest voor een neutrale kleur zoals blauw in dit geval, bewaar je rust en leg je nog meer accent op de meubels en accessoires. Het is maar net wat je graag wilt uitlichten. In dit geval is dat de giraffe, dus houden we de vloer rustig.

 

Om de styling een beetje aan te passen op mijn nieuwe vriend, koos ik voor een grote bijzettafel van “Zuiver” €99,-

Deze tafel is van hout en kleurt perfect bij de giraffe. Het dienblad is afneembaar, dus ook nog eens multifunctieel.

Het tafeltje geeft door het pure hout meteen gezellige sfeer.

Het hout is netjes afgewerkt en is mooi in contrast met het stoere metalen onderstel.

En zoals je ziet is de Giraffe ook echt een leuk object om het voorjaar mee in te luiden. Licht, natuurlijk, en prachtig in combinatie met bloemen.

Om even te laten zien dat de giraffe ook super mooi staat op een groene muur, heb ik de giraffe even opgehangen in onze andere kamer bij ons thuis.

giraffe

Zo zou de giraffe ook leuk gestyled kunnen worden in een kinderkamer.

Deze Giraffe kost €89,- en is te vinden op de Trendhopper afdeling in de VESTA.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *