Tuininspiratie

Onze tuin is hoognodig aan vernieuwing toe. De tuinset is doorrot, en de tuin is door de komst van vlonders best wel een beetje kaal geworden. Tijd voor een tuinplan!

Wat ik dan altijd doe om inspiratie op te doen, is struinen op het internet. Ik kijk dan op Pinterest en INSTAGRAM en zoek naar de mooiste tuin plaatjes. Deze verzamel ik, en zo maak ik mijn eigen virtuele moodboard. Dit zet ik dan soms op een Pinterest pagina, maar in dit geval zet ik mijn favorieten even op een rijtje in dit blog!

Onze eigen tuin:

Zoals je ziet heeft onze tuin vlonders. Dit geeft een warm effect, en voelt erg behaaglijk aan. Voor onze kleine stadstuin waar gras niet goed wilde groeien was dit een top oplossing.

Terras planken vind je bijvoorbeeld bij online vlonder webshops;

Terrasplanken composiet van Woodcomposiet.nl

De natuurlijke tuin:

Bron: Pinterest Karwei

Hier zie je hoe de natuurlijke interieur trend zich ook naar buiten verplaatst. Een trend waar ik persoonlijk heel blij van wordt. Want wat is er nou mooier om buiten te zitten en in de sfeer van de natuur? Klinkt ook best logisch ook?

Een mooie mix van enkel en alleen natuurlijke materialen.

Boho stijl:

tuininspiratie

bron.pinterest.com/jolandelijntje

Pallets in de tuin. Low budget, en super comfortabel. Na een beetje google werk heb je zo een pallet adresje. De zitkussens zijn vaak matrassen voor volwassenen of kinderen. Eventueel in de kringloopwinkel te halen! Daar liggen namelijk ook wel eens matrassen in nieuwstaat. En als je er toch niet op hoeft te slapen, is dat idee natuurlijk ook minder vies (-;

Mediterraanse tegels:

tuininspiratie

bron: Pinterest/Hartman

Hou je toch van tegels in je tuin, maar niet van een kille beton look? Dan zou je zulke tegels kunnen nemen. De tegels hebben een mediteraanse look en ogen een stuk gezelliger. Alsof je in Spanje op je vakantie adres zit! De tegels zijn van VT Wonen.

De wilde bloementuin:

bron: Pinterest

Eigenlijk is een tuin als deze mijn droomtuin. Een tuin vol met prachtige wilde bloemen. Daartussen enkel een loop pad. Meer heb je toch niet nog? Pak een stoel, en ga er lekker midden in zitten!

Helaas kan ik zo’n tuin in de stad Groningen wel vergeten. Maar om toch nog een beetje hoop te houden heb ik al wel wat zaadjes gestrooid bij onze schutting. (-: En als daar dan een nieuwe tuinset bij komt te staan wordt ik ook al een beetje blij!

Binnenkort laat ik jullie het resultaat zien van onze tuin metamorfose!

Hou mijn blog in de gaten!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *