Haal de warmte in huis deze winter – Interieurtips voor een sfeervolle inrichting!

Nu het weer buiten weer een stuk kouder wordt, is het de hoogste tijd om eens na te denken over hoe je je huis gezelliger kunt maken deze wintermaanden. Want thuiskomen na een lange (koude) dag is toch wel het allerlekkerst in een warm, gezellig en uitnodigend huis! Denk hierbij aan een comfortabel bankstel bijvoorbeeld. Waar je lekker op kunt neerploffen in je pyjama met een kopje thee en een goed boek. Of een lange eettafel waar je met al je vrienden en familie aan kunt zitten voor een gezellig diner met de feestdagen. Of met een spelletjes avond. Hieronder vind je een paar interieurtips waarmee je deze winter wat meer sfeer en warmte in je huis kan brengen!

Investeer in nieuwe meubels en accessoires

De winter is de perfecte periode om eens kritisch door je huidige interieur te gaan. En om oudere meubels, waar je misschien al een tijdje op bent uitgekeken, te vervangen. Wil je al een tijdje een nieuwe 3-zits bank kopen? Dan is dit hét moment. Go for it! Voeg ook voor wat zachte dekens en leuke sierkussens toe om wat meer kleur- en textuurverschil te creëren.

Dekens en kussens zijn een gemakkelijke manier om wat warmte aan je inrichting toe te voegen zonder al te veel moeite te doen. En je kan ze dus draperen over je bankstel of over de stoel.

Je vindt ze in allerlei kleuren en texturen die bij elke stijl passen. Voor een meer neutrale look kies je aardetinten zoals bruin en groen. En wil je liever iets feestelijks deze winter, probeer dan een fellere kleur zoals rood.

warmte
Piet klerkx

Haal er wat groen in huis

Planten brengen niet alleen meer warmte en leven in je huis, maar ze kunnen ook helpen de lucht te zuiveren. En omdat de meesten van ons in de winter meer tijd binnenshuis doorbrengen, is het belangrijk om een gezonde luchtkwaliteit in huis te hebben. Een goede plant deze winter die we natuurlijk niet over het hoofd kunnen zien is natuurlijk de kerstboom! Maar ook losse dennentakken of andere leuke groene bloemstukken doen het goed.

warmte

Voeg kaarsen toe

(Geur)kaarsen zijn altijd een goed idee en ze zijn vooral gezellig in de winter. Ze kunnen in elke kamer een warme en uitnodigende sfeer creëren. Bovendien gaat er niets boven de heerlijke geur die zich door je hele huis beweegt. Ga in de winter voor geuren zoals dennen, kaneel of vanille.

warmte

Maak een vuurtje

Als je een open haard hebt, maak er dan gebruik van! Niets is zo gezellig als zitten voor een lekker warm haardvuur met een kop warme chocolademelk, thee, je favoriete wintercocktail of glas wijn. Als je geen open haard hebt, geen zorgen! Want er zijn genoeg elektrische haarden of andere kunst haarden die het net zo goed doen.

Dit zijn slechts een paar ideeën om je op weg te helpen je huis gezellig te maken deze winter. Door wat warmte toe te voegen met nieuwe meubels, dekens, kussens, een kerstboom of andere planten én wat kaarsen in je huis te plaatsen, ben je al een heel eind op weg naar een comfortabele en uitnodigende ruimte die al die koude winterdagen voorbij laat vliegen!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *