Lijkt jouw vloer oud? Deze tips kunnen helpen!

Wanneer je al een enige tijd in je woning woont, krijg je te maken met gebruikerssporen. Dit is natuurlijk heel normaal aangezien je het gros van je tijd thuis doorbrengt. Je kunt gebruikerssporen vinden op je muren, maar ook je vloer kan het flink te verduren krijgen.

Het kan zijn dat je eetkamerstoelen al jaren over hetzelfde stuk vloer heen en weer geschoven worden, of dat die ene zware kast nooit is verplaatst. Hierdoor wordt jouw vloer op bepaalde stukken meer belast dan op anderen, waardoor deze sneller beschadigt en hierdoor oud kan lijken. Hoe verhelp je dit?

vloer

Zelf je houten vloer verven

Heb je een authentieke houten vloer? Dan kan het zijn dat deze door achterstallig onderhoud oud lijkt. Houten vloeren kun je gemakkelijk zelf oplappen om ze als nieuw te laten lijken!

Voordat je jouw houten vloer gaat verven, zul je deze eerst moeten schuren. Wanneer het om een groot oppervlakte gaat, kun je het beste een grote schuurmachine kopen, lenen of huren zodat je niet op je knieƫn met een schuurpapiertje heel het huis door hoeft.
Door je houten vloer eerst te schuren, zorg je ervoor dat deze zo egaal mogelijk is voordat je gaat verven.
Maak je vloer na het schuren goed schoon, zodat er geen vuiltjes onder de verf komen te zitten.
De verf hecht namelijk beter wanneer je de vloer eerst goed schoon hebt gemaakt. Als je vloer eenmaal geschuurd en schoon is, dan kun je je houten vloer verven. Je kunt dit doen met beits, lak of verf met een kleurtje. Dit hangt natuurlijk volledig af van jouw wensen.

vloer

Zelf je PVC-vloer repareren

Heb je een PVC-vloer? Wanneer je vloeroppervlak kleine krasjes of putjes heeft waardoor deze ouder lijkt, kun je dit gemakkelijk oplossen door het zelf te repareren.
Wanneer je krasjes in je vloer ziet, betekent dit dat de beschermlaag is versleten. In verschillende winkels kun je producten kopen om de beschermlaag van jouw PVC-vloer te herstellen. Deze producten herstellen de laag waardoor de krasjes ook niet meer te zien zijn. Hierdoor lijkt jouw vloer weer als nieuw!

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in

Heb je bijvoorbeeld iets zwaars laten vallen waardoor jouw vloer echt ernstige schade heeft opgelopen? Dat hoeft natuurlijk geen groot probleem te zijn.
Met behulp van een gespecialiseerd bedrijf, kunnen jullie samen de ernst van de schade inschatten. Samen bespreek je of de schade nog te herstellen valt en of je vloer voor een gedeelte vervangen moet worden.
Is je huidige vloer niet meer te redden en geheel aan vervanging toe? Dan zal je oude vloer eruit gehaald moeten worden.
Als je vloer er toch geheel uit moet, dan kun je er ook voor kiezen om iets nieuws in jouw huis te laten leggen. Tegenwoordig zijn vloeren er in alle vormen en kleuren. Van gietvloeren tot tapijt of van laminaat tot een kurk vloer, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen is alles mogelijk.

gietvloer
M2vloeren

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *