Warmte in huis

De verwarming openzetten is natuurlijk een manier om letterlijk warmte in huis te crieeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je interieur ook een warme look krijgt? Ik zal je laten zien dat dit doormiddel van een paar aanpassingen makkelijk te realiseren is.

Ik gebruik hiervoor 3 regels.

1. Het gebruik van zachte accessoires. Dit zijn in mijn geval altijd schapenvachten, en lekkere warme (wollen) dekens.

warmte

Zo’n schapenvacht op de bank geeft warmte af, maar staat ook nog eens heel knus. Ideaal om in de winter op je meubels te leggen.

Gewoon alleen al op de rand van de bank staat heel gezellig en oogt warm.

Deze wollen dekens (en nog wel een paar anderen (-; ) leg ik elke winter weer op de bank. Behalve dat het lekker je interieur aankleed, geeft het natuurlijk ook nog letterlijk warmte. In de zomer heb ik ook wel dekens op de bank, maar deze zijn dan vaak van minder warm materiaal zoals bijvoorbeeld katoen.

Verlichting

2. Licht gebruiken om een warme look te krijgen. Ik heb liever meerdere kleine lampen in huis voor een verhoogde sfeer, dan 1 grote fellere lamp.

Zoals hier rechts op de foto heb ik een klein muis lampje staan. Dit kleine lampje geeft qua licht dezelfde warmte als een kaars. Niet te fel, wat natuurlijk sfeerverhogend is.

En in deze hoek heb ik een klein rotan lampje staan. Behalve dat Rotan ook al een warme look heeft, geeft zo’n zacht verstelbaar lichtpuntje ook veel sfeer. Meerdere zachte lichtpunten geven een warm gevoel in het interieur.

Vloerkleden

3. Mijn ultieme warmte look in huis creëer ik toch met vloerkleden. Vloerkleden in alle kleuren, soorten en maten. Voor ieder seizoen een ander kleed. Ik heb er al heel veel “versleten”. Ik hou ervan om er lekker mee af te wisselen. Je kan wel zeggen dat vloerkleden kopen een echte interieur tik is van mij.

In de zomer gaan ze de zolder op, maar zodra herfst zich aandient leg ik er weer eentje neer.

Ik zie vloerkleden echt als een sfeermaker. Als je de muren en de vloer rustig qua kleur houdt, kan je blijven variëren met kleden. In mijn geval zijn de muren en de vloeren wit / lichtgrijsblauw dus een mooie rustige basis om in te stylen, en mee af te wisselen.

Vloerkleden zorgen voor warme voeten, en lenen zich ook perfect om lekker op te zitten. Dit is ook voor kinderen erg fijn die vaak graag op de grond spelen.

En als je kiest voor een warm kleuren pallet zoals het prachtige bloemenkleed ben je helemaal klaar voor de winter!

Heb jij nog een ultieme warmte styling tip ? laat een reactie achter!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *