Kerstsfeer

Een week voor Sinterklaas begint het bij mij te kriebelen. Tijd om het huis rustig aan in kerstsfeer te brengen. Niet in een keer, maar stapje voor stapje.

Kerstboom

De kerstboom mag nog even wachten. Deze haal ik altijd pas in huis in het weekend na Sinterklaas. Ik vind het veel leuker om kerst in huis rustig op te bouwen en er langzaam een beetje in te groeien.

Zo heb je veel minder stress van een compleet huis “kerstklaar”te maken, en heb je er ook nog langer styling plezier van.

Ik hou ervan om de boom vrij puur op te tuigen. Geen plastic kitscherige ballen voor mij, maar hout, papier, vilt en wat vintage kerstversiering van glas vind ik het mooiste.

En dat is ook het uitgangspunt van mijn kerst styling. Natuurlijke mooie materialen, met een vintage touch.

boom vorig jaar

HK Living

Een merk dat daar heel goed bij past is HK Living en te koop is bij VESTA.

Ik zag daar onlangs een prachtig wandkleed met Denneboom. Dit wandkleed is van katoen en heeft een prachtige vintage look. Een perfect item voor in ons huis. En het leuke is dat je achter dit doek ook nog kerstboom lampjes kunt hangen. Het doek schijnt zo mooi door dat het net lijkt alsof de boom echt lampjes heeft.

Ik heb ervoor gekozen om niet teveel lampjes achter het doek te hangen zodat je de mooie boom ook nog goed blijft zien. Overdag zie je een een mooie dennenboom, en ‘s avonds als de lichtjes aan zijn is het echt een kerstboom geworden.

Het wandkleed is er in verschillende maten. Ondanks dat onze woonkamer niet heel groot is koos ik bewust voor de grootste maat 186×124. Met zo’n extra groot kleed accentueer je de hoogte van de muur en creeer je juist een ruimtelijk effect.

De boom heeft het formaat van een echte kerstboom wat natuurlijk ook extra leuk is. Tevens ook een tip voor als je klein woont, en je toch graag het grootse effect wilt hebben van een echte kerstboom!

En om de styling helemaal af te maken heb ik ervoor gekozen om een wollen berber van HK living op de vloer te leggen. Zo’n wit kleed geeft een echt winters gevoel. En zo gecombineerd bij de boom doet het mij ook een beetje denken aan sneeuw.

En om het plaatje in kerst sfeer af te stylen heb ik gouden accessoires gebruikt. Een goudkleurige bloempot van HAY een Hert van &K Amsterdam, en op de stoel ligt een goudkleurig kussen van Claudi design.

De eerste stap naar een kerst interieur is gezet!

Ik haalde dit kerstboom doek en de overige accessoires bij VESTA Groningen

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *