Tips om je hout te beschermen

In veel woningen vinden we meubels en accessoires van hout terug. Hout is een natuurlijk materiaal dat ervoor zorgt dat je woning een warme sfeer krijgt. Bovendien zijn er ontzettend veel woonstijlen waar hout in voorkomt.

Hout past goed in vrijwel ieder interieur. Het is dus niet gek dat veel mensen voor meubels van hout kiezen. Ook buiten maakt men vaak gebruik van hout. Neem bijvoorbeeld het houten tuinhuisje. Dit kan je tuin enorm opfleuren. Een nadeel van het materiaal is echter dat hout ook kan gaan rotten als je het niet op de juiste manier beschermt.

beschermen
Antranias via pixabay

Ben jij benieuwd hoe je hout voor een lange tijd kunt beschermen? Dan geven we je in dit artikel een aantal handige tips. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw houten tuinset nog een lange tijd mooi zal blijven.

Breng een nano coating op het hout aan

Nano coating hout is een uitstekende oplossing als je wilt voorkomen dat hout gaat rotten. Wil je een coating op het hout aanbrengen, dan is het aan te raden om het hout eerst grondig schoon te maken. Ook daarvoor heb je speciale middelen.

Probeer de nano coating aan te brengen op een zo droog mogelijke ondergrond. Je kunt de coating vervolgens met behulp van een kwast of verfroller op het hout aanbrengen. Het is verstandig om een dikke laag van het middel aan te brengen. Na 24 uur is de coating helemaal ingetrokken. Gezien het feit dat de coating kleurloos is, gaat de natuurlijke uitstraling van het hout niet verloren.

beschermen

Een nano coating is overigens niet alleen zeer geschikt om hout mee te beschermen, maar kun je ook gebruiken voor stenen impregneren. Sommige coatings zijn echter wel geschikt voor slechts één soort materiaal. Bovendien zijn er coatings die specifiek voor hardhout of voor zachte houtsoorten gemaakt zijn.

Hoe werkt een nano coating?

Een nano coating maakt hout vuil- en waterafstotend. Hierdoor zal het hout minder snel krom trekken of gaan rotten. De uitstraling van het hout blijft mooi. Bovendien wordt het hout ook minder snel vies, waardoor bijvoorbeeld je tuinmeubilair er altijd goed uitziet. Het is dus zeker geen slecht idee om voor een nano coating te gaan. Het is overigens wel goed om er rekening mee te houden dat er ook verschil tussen diverse coatings kan zitten.

beschermen
MabelAmber via pixabay

Waar koop je een coating?

Een nano coating kun je gemakkelijk zelf aanbrengen op hout. Belangrijk is alleen wel dat je de juiste coating koopt. Doe dat het liefst bij een webwinkel die gespecialiseerd is in dergelijke

beschermen

middelen. Zo weet je vrijwel zeker dat je kwaliteit koopt. Je kunt verschillende webshops vergelijken door recensies te lezen. Vergelijk de verschillende coatings bovendien goed met elkaar en lees de beschrijving van de coating door.

Zo weet je zeker dat je de juiste coating kiest voor het hout dat je graag wilt beschermen. Dat is wel zo belangrijk, want je wilt natuurlijk voorkomen dat de uitstraling van het hout achteruitgaat of dat het hout niet voldoende beschermd wordt.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *