Garage ombouwen tot mancave?

Gebruik jij je garage amper? Dat is ontzettend zonde, want je kan er veel meer van maken dan een ruimte voor opslag. Dan is het bouwen van een (wo)mancave een top idee. In deze zogeheten grot kun jij je terugtrekken van de realiteit en helemaal tot rust komen. Maar je kan het natuurlijk ook gebruiken voor feestelijke doeleinden. Een veelzijdige ruimte dus. Ben jij er klaar voor om je garage om te bouwen tot (wo)mancave? Volg dan de volgende stappen.

Goed opruimen

De eerste stap is om je garage helemaal op te ruimen en schoon te maken. Schuif alles aan de kant en zeg gedag tegen spullen die toch al jaren weg aan het stoffen zijn. Als jij ze jaren niet hebt aangeraakt, ga je dat komende jaren waarschijnlijk ook niet doen. Heb je alles schoon en opgeruimd, dan gaan we door naar de volgende stap.

Pak de isolering aan

De garage staat bekend om een plek waar het in winter ontzettend koud is en in de zomer bloedheet. Wanneer jij een mancave hebt, wil je de temperatuur onder controle hebben. Daar komt isolering om de hoek kijken. Daarnaast werkt isolering ook geluiddempend. Handig, voor als je een keer een groot feest organiseert in je nieuwe mancave. 

Een koude vloer? Nee, bedankt!

De garagevloer kan nog wel eens erg koud worden en dat is niet echt verwelkomend. En dat wil je natuurlijk niet bij een (wo)mancave. Wanneer je een groot budget hebt, kan je een vloer aanleggen wat helemaal naar jouw wens is. Maar als dit niet zo is, kan je ook grote vloerkleden leggen.

garage

Tip! Leg een paar vintage of vintage look perzische kleden neer! Dit geeft ontzettend veel sfeer, en een beetje een bruin cafe gevoel!

De inrichting

Nu je hebt opgeruimd en geïsoleerd, is het tijd om je mancave in te richten. Je kan heerlijke banken en fauteuils neerzetten. Dan kan je in alle comfort naar sportwedstrijden of films kijken. Maar voor de avonden dat je gezellig met vrienden of vriendinnen spelletjes gaat spelen of gaat dineren, is het handig om ook een tafel te plaatsen. Denk hierbij ook aan tuintafels en tuinstoelen van bijvoorbeeld ikwiltuinmeubelen.nl, tuinmeubels zijn namelijk minder vlek gevoelig en multifunctioneel.

Gebruik buiten meubels gerust binnen

En tegenwoordig zijn tuinmeubelen zo mooi dat je het verschil voor binnen en buiten meubelen vaak niet eens meer ziet!

garage
ikwiltuinmeubelen tuinstoel

En voor extra comfort en mannelijke uitstraling voeg eens wat schapenvachtjes toe!

Activiteiten

Als laatst is het leuk om een aantal grote spellen toe te voegen aan de (wo)mancave. Denk aan een pingpongtafel, die je ook nog kan gebruiken als beerpong tafel. Maar ook air hockey-, voetbal- of biljarttafels zijn een aanwinst voor je gerenoveerde garage.

garage
EduardoSaintJean

Ben jij er klaar voor om je garage om te bouwen tot mancave? Volg dan deze stappen!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *