Hyaluron en Collageen

In het afgelopen 1,5 jaar waarin wij geregeld geïsoleerd thuis zaten heb ik een nieuwe hobby ontwikkeld. Namelijk beauty en huidverzorging.

Iets waar ik normaal gesproken te weinig tijd aan besteedde. Ik kocht altijd van alles, maar ik baseerde mijn beauty productkeuze vooral op de beloftes die op de verpakking stonden. Anti-rimpel was voor mij al voldoende overtuiging om het in mijn winkelmandje te gooien!

Eigenlijk gaf ik mijzelf nooit de tijd om het eens even goed uit te zoeken.
En deze tijd had ik ineens wel wat meer in deze afgelopen tijd waarin ik wel eens te maken kreeg met thuisisolatie.

Hyaluron en Collageen

Ik kwam al geregeld bij Huidspecialist Sara van Every face instituut voor ¨heerlijke huidbehandelingen. Zij vertelde mij dat Hyaluron, Collageen, en vitamine C echt onmisbaar zijn in de huidverzorging tegen de huid veroudering. Zowel in crème vorm, serums, en poeders drankjes of pillen.

Interessant! Want ouder worden met rimpeltjes is natuurlijk niet zo erg, maar een frisse huid behouden, dat wil toch iedere vrouw?

Elke paar maanden even een goede huidbehandeling door een expert is dus een pre, maar daarnaast moet je het ook zelf doen.

Vanaf dat moment inmiddels een half jaar geleden, kocht ik bewust Hyaluron serums , dag en nacht crèmes met vitamine C. Niet heel merk vast, maar ik zorgde in ieder geval dat het deze ingrediënten bevatte. Daarnaast slikte ik ook trouw elke dag een vitamine C pil.

Mijn huid kreeg meer glans, onderhuidse ontstekingen bleven weg, De motivatie om nog meer trouw te worden aan dit nieuwe regime groeide.

Maar wat is Collageen en Hyaluron eigenlijk?

Dit zegt Wikipedia over Collageen

Collageen is met 70% een hoofdbestanddeel van het losmazige bindweefsel in de menselijke huid. Collageen is ook verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed op de huid.

Collageen is dus een echte versteviger te noemen!

Hyaluron

wikipedia: Hyaluronzuur is een suiker en valt daarom onder de lichaamseigen glucose bouwstenen. Deze bouwstenen zijn nodig om de huid soepel en elastisch te houden. Hyaluronzuur is in staat om tot 1000 maal haar eigen gewicht in water vast te houden en dus ondersteuning geeft bij het herstel van de vochtarme huid. Anti-aging collageenkuur.

Helaas neemt ons lichaamseigen hyaluronzuur steeds meer af naarmate we ouder worden. Dat is ook de reden dat een oudere huid vaak droger wordt en meer rimpels gaat vertonen.

En juist dan aanvullen van hyaluron geeft je huid die fijne GLOW die we zo graag zien!

Conclussie is dus eigenlijk dat we na ons 25ste levensjaar al moeten beginnen met het aanvullen van Hyaluron en Collageen. Ik ben hier dus eigenlijk al veel te laat mee begonnen. Maar ja, beter laat dan nooit!

Anti-aging collageenkuur Swisse

Behalve de externe huidverzording is het dus ook belangrijk om vanuit binnenuit te verzorgen. Dit deed ik natuurlijk al door middel van gezonde voeding, en een dagelijkse vitamine C pil, maar je hebt dus ook tegenwoordig Collageen en Hyaluron kuren in pil en dranje/shot vorm.

Beauty Collageen+ Shotkuur

Een pil en drank vorm voor de aanvulling van Collageen van Swisse.

hyaluron
hyaluron

Zou dit nou echt helpen?

Het blijft lastig om hier een onafhankelijk antwoord op te krijgen. De informatie die je erover vindt, zijn natuurlijk in de meeste gevallen opgezet door de fabrikanten zelf.

Dit zegt Swisse over de shots:

De 10-daagse Collageen+ Shotkuur zorgt voor een stralende huid van binnenuit. De unieke Collageen+ Shots bevatten vitaminen, hyaluronzuur en collageenpeptiden (maar liefst 5100 mg), om de gezondheid van de huid te ondersteunen en de productie van collageen te bevorderen.
Collageen+ Shotkuur is door het oordeel van duizenden consumenten uitgeroepen tot Gekozen Product Van Het Jaar 2021.

Conclussie

Als ik er even nuchter naar kijkt, kom ik wel tot de conclusie dat Collageen en Hyaluron nu eenmaal lichaamseigen stoffen zijn, en dat ze bestaan.

En dat er ook al uit onderzoek gebleken is dat dit op den duur door ouderdom afneemt. En hoe logisch klinkt het dan om dit aan te vullen? Baat het niet schaad het niet is mijn gedachte. (ja behalve dan misschien in je portemonnee)

En zolang ik zie dat mijn huid het er zo goed op doet, zie ik het als een fijne extra boost. Zeker voor als straks mijn gebroken nachten zullen ingaan als new born moeder, is het fijn als ook niet iedereen aan je hoofd ziet dat je slapeloze nachten hebt gehad!

De kuur is gemakkelijk in te nemen, en heeft geen nare bijsmaak. De kuur kan je nemen als je bijvoorbeeld zin hebt in een snel resultaat. Een paar weken voor een bruiloft bijvoorbeeld, of bevalling!!

De pillen zijn onderhoudend bedoeld voor dagelijks gebruik. Ik neem er 1 per dag. (je kan meer nemen, maar ik vind dit voldoende voor mijn huid conditie op dit moment)

Ik ga beginnen met de pillen als aanvulling op mijn dagelijkse vitaminen. De kuur bewaar ik eventjes totdat ik in mijn kraam periode zit. Als een extraatje die ik mijzelf dan wil gunnen!

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om gezond te eten en drinken. Alles bij elkaar zal bijdragen aan een gezond huidje!

Element5 digital

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *