Keukentrends en inspiratie

Je staat misschien op het punt om een nieuwe keuken te kopen, of je wilt je oude keuken upgraden en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je vraagt je af, wat zijn eigenlijk de keukentrends van dit moment?

In dit blog lopen we er even een paar bij langs!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is eigenlijk al een tijdje een interieur trend te noemen. We willen steeds vaker een steentje bijdragen aan een betere wereld. Dit uit zich in het gebruik van mooie duurzame spullen die langer mee gaan. Denk bijvoorbeeld bij een keuken aan een stenen werkblad i.p.v. imitatie steen. Of mooie houten wandplanken i.p.v. gefineerde planken.

Ook kun je bij duurzaamheid denken aan een inbouw apparaat. Apparaten die lang mee gaan hebben in deze trend een pre.

Zoals bijvoorbeeld een koffieapparaat van Siemens Studioline

Zo´n apparaat is duur in aanschaf, maar gaat dan ook meteen een eeuwigheid mee. Daarnaast bespaar je er ook nog vervuilende koffie cups mee uit en ruimte op je aanrecht!

Kortom, luxe inbouwapparatuur zijn in!

Deze trend gecombineerd met een mooie mat zwarte kraan en wasbak zien we ook graag!

keukentrends
Keukenloods.nl

Een massieve eiken keuken met een massief stenen werkblad is ook precies in de stijl van de duurzame trend. Niks kunststof, maar juist mooie pure materialen!

keukentrends
Keukenloods.nl

Natuurlijke stijl

Om even door te borduren op de duurzame trend, is ook de natuurlijke stijl in trek. Dit hoeft heus niet helemaal te bestaan uit massieve materialen, met een natuurlijke look kom je ook al een heel eind.

keukentrends

Licht hout gecombineerd met groene planten geeft jouw nieuwe keuken een echte natuurlijke vibe!

Bovenkastjes eruit

Mocht je al een keuken hebben, en je wilt een natuurlijke sfeer toevoegen, kun je bijvoorbeeld de bovenkastjes weghalen en vervangen door mooie (houten) planken. Het verdwijnen van bovenkastjes kun je ook echt wel een trend noemen op keuken gebied.

keukentrends
SHVETS production 

En als je dan op deze plankjes planten zet heb je helemaal een natuurlijke sfeer te pakken! Maar dan moet je wel de ruimte over hebben om je andere spulletjes te bergen uiteraard.

Weckpotten

Wat ook helemaal past bij de duurzame trend is het gebruik van weckpotten. Het opbergen van je voedsel in potten (het liefst nog zonder verpakking gekocht) is behalve duurzaam ook nog eens erg decoratief!

Terug naar de basis, minder verpakkingen, puur eten is helemaal van nu!

TIP: Heb je een hele moderne keuken en wil je wat oude sfeer toebrengen? Zet dan eens op een plank wat oude kringloop servies schatten neer. Juist door het contrast met oud en nieuw creëer je ontzettend veel sfeer en originaliteit!

Charlotte May

Zwarte keuken op zijn retour

Hoewel er nog ontzettend veel mensen voor kiezen, zullen we toch weer wat minder zwarte keukens gaan zien. We zijn een beetje toe aan verlichting!

Niet in de letterlijke zin, maar in het gevoel wat zich dan weer uit in kleur.
We willen allemaal weer een beetje terug naar vrolijkheid, vrijheid, een frisse herstart!

En bij dat gevoel horen lichte hygiënische (pastel) kleurtjes.

De kleur van het jaar van Flexa 2022 is ook lichtblauw en dit zal zich ook uitbreiden naar de keuken. Denk eens aan blauw grijze keuken kastjes, of basic mat wit (met hout! )

En een staal zwarte deur met glas zullen we bijvoorbeeld ook meer zien opduiken in het wit!

Klaus Nielsen

En als je dan toch een zwarte keuken hebt, en je wilt ook een beetje meer kleur en licht? Niks aan de hand! Kleur de muur in een fris (blauw) kleurtje, of koop een paar vrolijke theedoeken!

Zo maak je van jouw keuken, jouw unieke stijl!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *