Industriele accenten

Ik hou ervan stoere industriële interieur items. Niet om het hele huis mee in te richten, maar gewoon een paar leuke industriële accenten zijn in mijn huis altijd wel te vinden. Voor een tijdje terug kocht ik deze oude blikvangers altijd in de kringloopwinkel, maar dat werd steeds minder het geval.

Mensen vragen mij wel eens waarom ga je nooit meer naar de kringloopwinkel? één de redenen daarvan is dat Retro en Vintage interieur heel erg naar elkaar toe getrokken is. Je kunt tegenwoordig in elke interieur winkel old look interieur kopen. Voor de mensen die het verschil niet precies weten; Vintage is echt oud, Retro is nagemaakt oud.

Echte oude stoelen en tafel bron: Pinterest welke.nl

Ik laat vaak iets onder de vintage noemer vallen als het minimaal 20 jaar oud is. Dus ja, ook spullen uit de 90’s kunnen vintage zijn! (we worden oud (-; )

Industrieel interieur kenmerkt zich vaak door de natuurlijke materialen. Glas, metaal, hout en meestal lekker onbewerkt en ruw. Makkelijk ook, want je hoeft je niet druk te maken over de leefsporen, want dit is juist de charme.

Industrieel interieur komt uit de “industrie” zoals bijvoorbeeld een fabriek inventaris (vandaar ook de sporen)

Maar ook school interieur is erg populair, en leuk om terug te laten komen in huis. Denk maar aan schoolstoeltjes en schoolborden.

foto: Pinterest flatsheep.nl

 

Industriële kasten

Zo heb ik thuis een industriële apothekers kast. Nog in de originele witte lak. Her en der een roestplekje maar dat mag dus juist.

En er staat er ook al jaren een industriële laden kast in onze woonkamer.

Een industriele kast kopen zal ik voorlopig dus niet meer doen daarin ben ik voorzien. Maar ik zal blijven variëren met deze stoere trend met de accessoires.

Vintage

Zo ongeveer een jaar of 6/7 geleden werd vintage steeds populairder, en zo ook in de kringloopwinkel. Stoere metalen kasten, schoolstoelen, fabriekslampen, je zag ze de kringloopwinkel uitvliegen. In die tijd had ik een vintage webwinkel, en ook ik kocht deze spullen geregeld.

Maar wat je altijd hebt bij een trend is dat veel mensen er van willen meeprofiteren. En dat geldt ook voor de kringloopwinkels. De prijs werd steeds hoger, en het werd voor mij steeds lastiger om die leuke industriële pareltjes te vinden voor een betaalbare prijs.

Intussen werd deze stoere interieur trend ook overgenomen door nieuwe winkels. Er was steeds meer “Retro” te vinden. En het verschil met echt oud was nog nauwelijks te zien.

Ondanks dat ik al een paar industriële parels in huis heb, ben ik best blij met die nieuwe trend. De vershillen tussen oud en nieuw zijn nauwelijks meer zichtbaar als je het koopt bij een goede winkel.

 

Zoals bijvoorbeeld deze stoere fabriekslampen die je al kunt kopen voor €139,- ! Als deze lampen echt oud waren geweest, hadden ze zeker het drie dubbele gekost.

foto fabriekslamp: kokenenwonen

 

En ook deze kast, bakkersrek en sidetable zijn niet oud maar wel wel Retro industrieel.

via: Kokenenwonen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En als je dan alles bij elkaar zet, en oud en nieuw lekker met elkaar mixt, krijg je een stoer geheel zonder dat je ook maar het verschil ziet tussen oud en nieuw.

 

 

bron: Pinterest voorlichtingsbureauwonen.nl

Industrieel wonen, ik denk dat deze trend nog wel even door blijft gaan. En ik doe daar ook aan mee! Heb jij thuis iets industrieels staan ?

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *