Kerststyling

Als ik heel eerlijk ben is kerst niet een tijd waarin ik helemaal los ga in styling. Ik ben gewoon niet zo “kerstachtig”.

Maar als er dan toch een boom is gehaald, en de kinderen worden enthousiast dan wil ik er ook het beste van maken.

Ik hou ervan om de boom redelijk puur te stylen. Ik denk dat je het kan omschrijven als een beetje Scandinavisch.

kerststyling

Geen kitsch ballen, maar veel houten figuren met wat vilt hangers en papier. Een jaar of 7 geleden hing ik er wel altijd allemaal oude gekleurde antieke ballen in van glas, maar dit heb ik met mijn kleine kinderen heel snel losgelaten. En ik ben er eigenlijk nooit meer op terug gekomen. De houten figuurtjes komen allemaal uit de kringloopwinkel.

kerststyling

En met houten figuurtjes is het voor kinderen ook makkelijk om te helpen versieren.

De lampjes zijn oude Philips lampjes van vroeger. Wederom ook gekocht in de kringloopwinkel. Misschien herken je ze nog wel? Als je aan 1 glaasje draait gaat de rest ook uit, Ideaal! Tip is wel dat je goed moet onthouden welk lampje je gedraaid hebt (-;

IKEA

De boom halen we elk jaar bij IKEA. Je betaald daar voor een IKEA waardepas twv €19,- en €1,- voor de boom. En aangezien ik een grote afnemer ben van IKEA kan dat voor mij wel uit!

Dit jaar hebben we niet een enorme boom gekozen, omdat onze kamer ook niet heel erg groot is door verdeling van de suitedeuren.

Hier staat de boom in het midden van de kamer, maar ik zag via INSTAGRAM bij @jan10aa (volg tip!) een boom staan op een plantentrolley! Wat een goed idee, op deze manier zit je niet zo honkvast aan een boom.

Toeballig had ik 2 weken geleden een planten trolley gekocht in de kringloopwinkel voor mijn grote plant.

Ik heb hem meteen gerold naar de voorkamer. Het katoenen kerst doek met lampjes heb ik ervoor verplaatst naar de eettafel.

Want 2 bomen in 1 ruimte is wat overdreven! Het doek is van HK Living gekocht bij Vesta (Groningen)

 

De sfeer zit er al helemaal in, laat de kerst maar komen!

Heb jij de boom al staan? en hoe zou jij die van jou omschrijven? laat een reactie achter, ik ben benieuwd!

Fijne avond!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Lisa Petersen Bøghave

Ik heb de meest prachtige echte boom ooit. Zonder versiering was ie al mooi. Ik ben zelf half Deense, dus een nep boom is een no-go. Ik moet zeggen dat jouw boom er inderdaad Scandinavisch uit ziet! Van mijn Deense moeder heb ik de kaarzenhoudertjes geërfd voor in de kerstboom. Zijn prachtig! Op kerstavond brandden we ze toen in de kerstboom met een emmer met water ernaast voor het geval dat.. Ik durf het niet aan eigenlijk. Mijn boom is dit jaar met oud roze en lichte roze ballen. Maar wel met de Deense ster slingers van mijn mor. (Moeder in t Deens) En uiteraard Deense vlaggetjes om n spiegel heen. Ook heule oude kerst mannetjes kandelaars waar kleine rode kaarsjes in gaan geërfd van mn mor. Dat dus. Hahaha lang verhaal he? Sorry..

redactie

haha wat een heerlijk lang verhaal! Ik raak altijd enorm geïnspireerd door Scandinavische woonstijl, dus je verhaal was zeker niet te lang! Wat je ook zegt, eigenlijk is een boom al prachtig zonder al die opsmuk! en een kunstboom No Way! Hier ook geen optie (-;
Bedankt voor je inspiratie! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *