Kerst

Onlangs maakte ik met Elma al een vlog over kerstdecoratie in mijn huis. We gingen helemaal los op tafeldecoratie, en een paarse kerstboom.

kerst

Deze boom staat op onze bovenkamer, waar ik ook werk. Helemaal leuk vind ik zelf, maar voor kinderen is het altijd een beleving om een boom te halen en te versieren. Dus ook ik ging net als 6000 andere Groningers bij IKEA een boom halen dit weekend.

Een echte boom geeft toch wel net even wat meer kerstgevoel vind ik.

Less is more

Er was een tijd dat ik de boom helemaal vol hing met grote (vintage ) ballen, en meer van dat bling bling. Maar ik besloot het dit jaar, (net als vorig jaar ) niet te doen. Zo’n echte boom vraagt toch ook eigenlijk om pure materialen. Ik koos voor hout, vilt, en appeltjes (materiaal onbekend)

Het meeste in de boom komt uit de kringloopwinkel. En misschien ken je de kaars lampjes nog wel van vroeger? Als je aan 1 lampje draait, gaan alle lampjes uit. Hartstikke handig! Alleen je moet wel even goed onthouden welk lampje je avonds uitdoet ! (-;

Voordeel van deze lampjes vind ik dat ze zo ontzettend gezellig licht geven. Het zijn net echte kaarsjes.

En met kinderen zijn houten figuurtjes ook veel makkelijker om te gebruiken. Geen bal die meer kapot valt. De appeltjes ken ik uit mijn eigen jeugd. In de jaren 80 hing ik ze als klein meisje ook in de boom. Toen ik ze in de kringloopwinkel zag liggen, gingen ze natuurlijk meteen mee. Een beetje sentiment doet het altijd goed met kerst!

Ondanks dat ik elke dag flink moet stofzuigen onder de boom voor alle vallende naalden, is de boom letterlijk en figuurlijk een gezellig middelpunt van de kamer geworden.

Wit kunstboompje

In de voorkamer heb ik een klein wit boompje gezet. Gezellig naast de bank. Witte kunst boompjes vind je o.a bij HEMA. Deze kocht ik vorig jaar bij IKEA.

De mint poster met kerstboom komt van Knijter

In de vensterbank staat de gouden staafjes lamp die ik onlangs ook in de kringloopwinkel vond. Past helemaal bij de kerst, maar ook na de kerst mag hij blijven. Goud is immers helemaal de trend van nu.

Wij zijn er klaar voor, laat de kerst maar komen !

Fijne dag!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *