Kleurig servies

De afgelopen jaren was ik een enorme fan van kleurig servies. Pastel was toen ook echt een interieur trend, en ik ging daar heerlijk in mee.

Maar ja, veranderlijk als ik ben begon ik vorig jaar wat meer te verlangen naar wat minder kleur. Dit had natuurlijk ook onbewust te maken met de nieuwe interieur trend die eraan kwam. De “natuurlijke” ambachtelijke stijl. Zodra je dit soort trends zo af en toe ziet opduiken ga je er op letten. En als dit steeds vaker doet ga je eraan wennen. En dan duurt het vaak niet lang meer voordat je er zelf ineens ook ineens ervan gaat houden…

De kast werd steeds minder kleurig. Ik kocht al wat ander servies bij de kringloopwinkel, dus de investering was hierdoor niet zo groot.

De kast kreeg een veel rustiger uitstraling, en ik besloot ermee door te gaan.

XENOS

Afgelopen week was ik in de XENOS voor een VLOG. Ik had online gezien dat Xenos heel mooi “basic” servies had, en dat leek mij wel een mooie missie. Ik had namelijk wel al wat servies verzameld, maar nog geen borden. Borden vind je in de kringloopwinkel namelijk niet vaak in 8 of 12 fout.

Dinerbord Aurora

Dinerbord Aurora

 

Mijn oog viel op de “Aurora” “Modern, elegant en een tikkeltje stoer”

Aurora 26cm €4,99

Het bord is niet helemaal spierwit maar een beetje crème. Daarnaast heeft het een klein pikkeltje en een opstaand bruin randje.

Juist dit bruine accentje vond ik zo mooi. Een perfecte match bij onze nieuwe eettafel.

Bord oud en nieuw

Het bord op recht is ons oude hagelwitte bord met versleten gouden randje. Je ziet dat het nieuwe bord qua kleur veel mooier staat bij de tafel. Ik koos expres niet van die typische natuurlijke borden met deuken, omdat dit toch iets meer trend gevoeliger is. En ik wil met mijn nieuwe borden gewoon jaren vooruit kunnen!

Het geheel is rustig, maar toch ook met een sprankje “glamour” door het goudkleurig bestek.

Om het servies af te maken koos ik er nog bijpassende greeploze bekers bij.

Blauw en beige in 2 verschillende maten. De witte mokken hebben een klein a symmetrische afwerking in de vorm van wat deukjes. Dit speelse effect noem het vaak ook wel “de ambachts look” vind ik juist erg leuk!

Beiden kopjes (blauw) Toscane kosten (slechts) €1,99 pst. (De witte a symmetrische staat niet online)


Ik wordt helemaal blij van de nieuwe gedekte tafel!

De borden mooi basic en de kleur zit wel in de rest van het interieur.

 

Wij kunnen weer jaren vooruit met dit servies!

Benieuwd naar de video die wij maakten in de XENOS Groningen?

Bekijk de link: Shoplog Xenos

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Sarah

Hoi, leuk! Weet je toevallig of deze borden in de microgolf en vaatwasmachine mogen? bedankt!

redactie

Ja de borden zijn micro en vaatwasser geschikt! heb het zelf ook al vele malen gedaan (-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *